E2h

Hur man väljer mer hälsosam mat

Om du mellanmål på skräpmat och äter färdigmat på en regelbunden basis, har du förmodligen redan vet att du behöver ändra dina matvanor. En diet av ohälsosamma livsmedel kan ta ut sin rätt på kroppen över tid, så det är viktigt att göra förändringar i din kost nu. Här är några riktlinjer som du kan följa i din strävan att välja mer hälsosamma livsmedel:

 1. Följ matpyramiden. Food and Drug Administration matpyramiden har moderniserats under de senaste åren. Men även om det har förändrats med tiden, har den underliggande principen alltid varit densamma: äta mer hela livsmedel och äta mindre fett och sötsaker. Om du anpassar principerna av matpyramiden i din livsstil, kommer du att finna det lättare att välja hälsosammare mat.
 2. Dike de förädlade livsmedel. Vi lever i en värld av bekvämlighet och det tar ut sin rätt på vår hälsa. Förpackas och förädlade livsmedel - från artär igensättning potatischips till fett lastad kakor och kex till alltför bearbetade ostprodukter - finns i de flesta europeiska hushåll.

  En av de viktigaste förändringarna du kan göra under din resa att välja mer hälsosamma livsmedel är att eliminera förpackade och förädlade livsmedel från dig diet. Ja, det kommer att vara svårt i början, och ja, det kommer att ta lite tid att vänja sig (speciellt om du har barn i ditt hus) men det är väl värt det!

  Gör din egen "bekvämlighet" livsmedel genom att ha färdigskurna frukter och grönsaker som finns för din familj när de är svältfödda ett mellanmål. Den värld av färdigmat är överallt, så det har verkligen flyttat in livsmedelsbutik producerar gångar samt, där du kan hitta förtvättade säckar sallader, bitar frukt och färdigskurna grönsaker.

  Hur man väljer mer hälsosam mat. Dike de förädlade livsmedel.
  Hur man väljer mer hälsosam mat. Dike de förädlade livsmedel.

 3. Följ några enkla livsmedelsbutik "regler." Det finns några knep du kan använda när du går och handlar som kraftigt kan hjälpa dig att välja mer hälsosamma livsmedel. Först av allt, gå inte handla när du är hungrig - du kommer att vara mer benägna att köpa färdigmat skräp om din mage är morrande.

  Också alltid handla med en livsmedelsbutik en lista. Om du gör en lista av hälsosamma livsmedel - och hålla fast vid det - du kan garantera att du inte kommer att få skräp i ditt hus.

  Slutligen, här handlar inte med dina barn. Barn har ett sätt att "smyga" skräpmat och sockrade flingor i livsmedelsbutiker varukorg. Dessutom kan du hitta dig själv att muta ditt barn med "en behandling", om han eller hon beter sig i butiken. Om ditt mål är att välja mer hälsosamma livsmedel, bör det vara en familjeangelägenhet. Dessutom kommer skräpmat som du köper för dina barn att visa sig vara lockande för dig, särskilt i de tidiga veckorna av din hälsosam kost plan. Det är bäst att bara hålla sig till din lista och gå vidare.

 4. Gå organisk! Borta är de dagar då du var tvungen att söka över hela skapelsen för ekologiska livsmedel - de flesta livsmedelsbutiker nu bär rader av ekologiska produkter, mejeriprodukter och kött. Så vad är de hälsomässiga fördelar av ekologiska livsmedel? Ekologiska produkter är fria från bekämpningsmedel och organiska kött och mejeriprodukter kommer från djur som inte utfodras antibiotika eller hormoner.

  Ekologiska livsmedel har mer näringsämnen än icke-ekologiska livsmedel och även om ekologiska livsmedel är dyrare, du verkligen inte kan sätta ett pris på din hälsa. Börja långsamt, genom att köpa ekologiska frukter och grönsaker och sedan våga över till andra organiska delar av stormarknaden.

  Följ några enkla livsmedelsbutik "regler.". Läs etiketter och näringsinformation.
  Följ några enkla livsmedelsbutik "regler.". Läs etiketter och näringsinformation.

 5. Läs etiketter och näringsinformation. De flesta livsmedel har detaljerade näringsvärdesdeklaration på dem, så läs etiketterna och inte köpa produkter som är laddade med kemikalier (tips: om du inte kan uttala en ingrediens eller har aldrig hört talas om det, det är nog en tillsats av något slag) . Om du måste äta på en snabbmatsrestaurang, fråga vid disken för nutrition information innan du beställer.
 6. Prova shopping på en mängd olika butiker. Efter några veckor av hälsosam kost, kan du uttråkad av att se samma gamla poster till din vanliga mataffär. Prova shopping på andra butiker var så ofta. Butiker som Whole Foods Market, Wild Oats och Joes Trader har ett mycket större utbud av ekologiska och hälsosamma livsmedel än de flesta stormarknader.
 7. Prova något nytt. En del av glädjen av att äta hälsosamt är att experimentera med nya livsmedel och recept. Prova olika exotiska frukter, hela korn bröd och sojaprodukter. Ät mer hjärta-hälsosam fisk, som lax. Fatta beslut varje gång du sätter något i munnen och sluta äta omedvetet. Efter några veckor av att ändra dina vanor, kommer du att finna att välja mer hälsosamma livsmedel bara kommer naturligt.