E2h

Hur man väljer produkter och tjänster för hörselskadade

Hörselskadade individer inte alltid måste kämpa med kommunikation och klara de dagliga aktiviteter i och ut ur huset. Med hjälp av enheter som en hörapparat, ljud Signaler, telefon förstärkare och en massa andra prylar fylld med innovativa funktioner, kan den hörselskadade njuta och uppleva självständighet.

Hur man väljer produkter och tjänster för hörselskadade. Amplified telefoner eller hör telefoner.
Hur man väljer produkter och tjänster för hörselskadade. Amplified telefoner eller hör telefoner.

  1. Hörapparat. En hörapparat är en liten elektronisk hörapparat som förstorar ljudvibrationer som kommer in i örat så att en hörselskadad person kan lyssna och kommunicera mer effektivt både i tysta och bullriga miljöer. Det finns många typer av hörapparater: kropp bärs hjälpmedel, i örat AIDS, bakom örat hjälpmedel, mottagare i kanalen / örat, i kanalen, mini kanal, och helt i kanalen hjälpmedel förlängd användning hörapparater, öppna passa enheter förankrade ben hörapparater och hjälpmedel glasögon. De grundläggande delarna av en hörapparat är mikrofonen, förstärkaren och högtalaren. Mikrofonen mottager ljud och sänder dem till förstärkaren för att öka de signaler, som kommer att transporteras genom högtalaren.
  2. Ljud Signaler. En sund Signaler upptäcker ljud och varnar dig om dessa ljud genom vibrationer eller ljus. Du kommer inte missa en ringande telefon, dörrklocka eller ljudlarm i ditt hem som en ugn timer, rök eller eld detektor, eller andra ljud runt huset, inklusive en gråtande baby. Det finns många olika typer av ljud signalers, vissa kommer med sladdar eller batterier, andra är trådlösa.
  3. Amplified telefoner eller hör telefoner. Med en förstärkt telefon eller hörsel telefon kan hörselskadade njuta av tydliga och begripliga samtal. De finns i olika stilar och har den senaste telekommunikation teknik för att hantera den typ och nivå av hörselnedsättning du har.
  4. Visuell brandvarnare. Vissa stater har program utformade för att ge skydd till dem som har nedsatt hörsel. Ett exempel är att tillhandahålla gratis plug-in visuella brandvarnare som avger anmälan blixtljus.
  5. Väckarklockor. Det finns många olika typer av väckarklockor som kan väcka hörselskadade. Vissa funktioner inkluderar blinkande ljus, högljudda pulserande ljud larm och Shakers säng produceras av en vibrator. De flesta av dessa väckarklockor har batteribackup vid strömavbrott.
  6. Dörr knock. När någon knackar på din dörr, blinkar ett starkt ljus indikator för att varna hörselskadade. Olika dörr knock-enheter används också i kontor, hotell och andra anläggningar. Enkel att installera enheter och bärbara enheter är tillgängliga.

En hel del andra användbara enheter skapas och designad speciellt för personer hörselskadade. Apparaternas egenskaper och funktioner varierar beroende på svårighetsgrad och nivån på din hörsel tillstånd. Med framsteg inom teknik, dessa produkter och tjänster fortsätter att utvecklas och erbjuda lösningar. De statliga och lokala samhällen erkänner betydelsen av dessa prylar, och det är därför för vissa stater, tillhandahållande av vissa enheter för hushåll med hörselskadade individer kommer gratis. Statliga och lokala program stöder även döva kulturen för att förbättra livet för hörselskadade barn och vuxna. Program omfattar tillhandahållande av skolor, rehabilitering, sysselsättningsstöd och andra användbara faciliteter.