E2h

Hur man väljer smärtlindring och förkylning läkemedel

De flesta förkylning och influensa mediciner angriper symptomen enbart och inte de specifika virus. De vet inte riktigt bota, men de kan ge tillfällig lindring och lättare symtom. Smärtlindring läkemedel, å andra sidan, hjälper på något sätt lindra eller mildra ack så många olika smärtor och värk i samband med en vanlig förkylning. Men precis som de flesta saker i livet, dessa läkemedel har både fördelar och risker, och med varje utsatt patient som visar något varierande kroppsliga reaktioner. Det finns ingen rätt sätt att behandla en förkylning eller influensa, men det finns en mängd olika behandlingsalternativ du kan välja mellan, med ordentlig medicinsk rådgivning.

  1. Ta mediciner beroende på dina symtom. Till exempel avsvällande medel är bra om du lider av nasal eller täppta bihålor, medan antihistaminer gå för rinnande näsa och kliande rinnande ögon. Om du har astma, vara noga med att inte ta antihistaminer.
  2. De flesta over-the-counter (OTC) läkemedel kan göra dig dåsig när avsvällande medel göra dig hyper, så det är bäst att inte ta depressiva läkemedel eller downers om du inte tänker på att lämna in en "sjukskrivning".
  3. Aldrig ta antibiotika för en kall. Fel användning av antibiotika kommer att förvärra ditt tillstånd och kan leda till ytterligare antibiotikaresistenta bakterier. Tala med din läkare vilken medicin som är bäst för dig om du har andra sjukdomar bortsett från förkylningar.
  4. OTC kalla mediciner och smärtstillande är ett bra botemedel för äldre barn och vuxna, men kan vara dödlig för barn yngre än fyra års ålder. Tänk på att kalla mediciner och smärtstillande erbjuder symtomlindring, men de kommer inte att förhindra en förkylning eller förkorta dess varaktighet, och de flesta har biverkningar. Effektivt för att lindra många typer av kroppens smärtor, OTC smärtstillande medel är av två typer: paracetamol (Tylenol) och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som inkluderar acetylsalicylsyra, naproxen och ibuprofen. Du ska veta att paracetamol orsakar leverskada av högre doser, så det skulle vara mycket bättre att undvika att ge dem särskilt till barn, äldre och personer med lever dysfunktioner.
  5. När du väljer C-vitamin eller askorbinsyra för en kall, kan du prova de icke-sura eller alkaliserade varumärken, särskilt om du tänker på att ge dem till barn och personer med hyperacidity och magsår.
  6. Du bör också köpa läkemedel från utvalda Apotek vederbörligen godkända och certifierade av Bureau of Food and Drugs (BFAD) eller Food and Drug Authority (FDA).

Förkylningar och feber är faktiskt en naturlig kropp fenomen

Hur man väljer smärtlindring och förkylning läkemedel. Ta mediciner beroende på dina symtom.
Hur man väljer smärtlindring och förkylning läkemedel. Ta mediciner beroende på dina symtom.

Förkylningar och feber är faktiskt en naturlig kropp fenomen, där din kropp försvarssystem stiga upp för att eliminera vissa patogener. Hosta, nysningar, slem sekret och letargi är bra tecken på att din kropp kämpar mot infektioner och är upp mot en god motståndskraft för att eliminera virus, bakterier och andra invaderande mikroorganismer. Huvudvärk och muskelsmärta är kroppens signaler för ordentlig vila och återhämtning. Men när det finns behov av medicinsk behandling, måste du öva vaksamhet och vara klokt om eventuella omedelbara biverkningar och långsiktiga effekter på att ta läkemedel. Och det är ett måste att noggrant läsa etiketter innan du väljer någon kall medicin för att undvika över-utmattning av din lever och njurar.