E2h

Hur man väljer utrustning utöva motstånd

Resistance utbildning är en form av styrketräning som är traditionellt populärt för idrottare. Många människor förväxlar det med bodybuilding, tyngdlyftning eller styrkelyft därigenom ge dem intrycket att styrketräning gör att kroppen blir större. Dock är styrketräning helt enkelt en form av motion där några externa motstånd, vilket skulle vara den personens egen kroppsvikt eller utrustning som gör att musklerna att ingå avtal mot det med avsikt att öka tonen, massa, styrka och uthållighet. Utrustningen kan vara hantlar, vikter, band motstånd, loopar motion eller kablar, maskiner och / eller annan träning motstånd utrustning särskilt konstruerad och avsedd för att stärka muskler och att uppnå en sundare kropp.

Hur man väljer utrustning utöva motstånd. Stretch band eller slinga.
Hur man väljer utrustning utöva motstånd. Stretch band eller slinga.

  1. Vägt bar. Idealisk för vikt motstånd, styrketräning, funktionell träning, flexibilitet och balans är ett viktat kropp bar. Det bygger muskelmassa, definierar muskler, stärker hjärtat och minskar risken för benskörhet. Ett vägt bar ger jämn viktfördelning under träning och kan användas vid andra former av motion.
  2. Viktad bälte. Ha ett viktat bälte för att ge ökad kroppen motstånd för styrka och kondition träning. Bälten är utformade med nedläggningar som ger en anpassad och bekväm passform. Det är bäst för att optimera dina träningsresultat.
  3. Vikt bänk. Hopfällbara vikt bänkar är ett bra komplement till din träning motstånd utrustning. Den är idealisk för användning med vikter eller hantlar, och för press-ups och dips också.
  4. Stretch band eller slinga. Vissa märken är gjorda av latex band är idealiska för stretching, pilates, aerobics och styrketräning. En sträcka bandet ger lätta, medeltunga och tunga nivåer av motstånd och är ett effektivt verktyg för att stärka, toning och forma muskler. Det är lätt att använda, portabel och mycket mångsidig.
  5. Motion cykel. Bland de mest populära workout motstånd utrustning är stationär motionscykel. Du kan välja en cykel som har olika motstånd alternativ för att komplettera den varierande intensiteten i din träning. En motionscykel har sittplatser mönster för att ge stöd för korsryggen och skyddar ryggen.
  6. Inställbar motstånd kablar. Motion kablar är bra för formning, toning, och definiera musklerna. De är också utformade för att öka muskelmassa och förbättra kroppens totala kondition. De finns i ljus, medium och tunga motståndsnivåer.

Motstånd övningar har visat sig erbjuda många fördelar för unga och gamla. Bortsett från att bygga muskelstyrka och ton, dessa former av övningar är bra för att öka bentätheten, reglera blodtrycket, minskar kardiovaskulära problem och förbättra hjärtproblem, minska kroppsfett och öka ämnesomsättningen, förbättra rörligheten för de äldre, utveckla energi, förbättra utseende och vända åldrandet.

Även om det är aldrig för sent att börja utföra motstånd motion, är det viktigt att rådgöra med din läkare innan du ägnar dig åt någon form av motion rutin. Även pensionärer kan utföra styrketräning så länge programmets utformning, frekvensen av utbildning, graden av resistens, och utöva motstånd utrustning är lämplig för det tillstånd i kroppen. Din läkare kan ge rekommendationer på dessa faktorer, och du kan sedan utforma ditt träningsprogram och välj din utrustning baserad på vad som är klokt att vara bäst för dig.