E2h

Hur man väljer yogaställningarna för astma

Yoga är en gammal praxis som har vunnit popularitet i dag

Yoga är en gammal praxis som har vunnit popularitet i dag. Det har visat sig ha en rad positiva hälsoeffekter samt hjälpa utövaren att uppnå en känsla av välbefinnande. Astmasymtom är bara en av de många hygienkrav som kan förbättras med utövandet av yoga.

Om du lider av astma, det finns flera yogaställningar du kan göra för att få lindring. Här är några tips att tänka på innan du använder yoga för att behandla astma.

  • Se till att du rådfråga din läkare innan de vidtar någon ny fysisk aktivitet. Sluta inte någon receptbelagd medicin inte uppmanas att göra det.
  • Hitta en bra yoga utövare. Om det är första gången för att göra yoga, är det en bra idé att lära av en lärare snarare än att följa en video. En lärare kommer att kunna var du rätt andning och poser. Det är absolut nödvändigt i yoga som du har rätt position och att du inte i onödan anstränga dig att undvika skador. Låt din lärare veta om du har några spinal villkor, hjärta eller blod problem tryck. Du kan också låta yoga utövare känner din astma tillstånd så att han kan få särskild uppmärksamhet åt poser som ska passa dina behov.
  • Kom ihåg att göra ställningen ordentligt. Fokusera på din andning som du gör en pose. Om du förlorar ditt saldo, oroa dig inte. Bara återuppta positionen. Du kommer att märka att du får bättre som du övar. Var uppmärksam på poser att öppna upp bröstet, stärka överkroppen och engagera din andning muskler.
  • Sun Salutation. Även känd som Surya Namaskar, denna asana eller yoga pose är ett utmärkt sträcka som det stärker musklerna i andningsorganen. Det sägs att av de många olika yogaställningarna att människor ska göra på en dag, bör det vara detta. Den består av tolv poser, som görs i en sekvens. Dock bör kvinnor som har mens, och personer som lider av högt blodtryck avstå från att göra detta.
  • Pada Hasthasana. Händer på fötter är en yoga pose som förbättrar cirkulationen.
  • Suryabheda. Denna inhalationsteknik använder bara en näsborre. Det frigör värme från kroppen samt olika föroreningar i systemet. Detta är ett starkt rekommenderat andningsteknik för astmapatienter.
  • Ujjayi. Högt andning praktiseras för att ta bort slem i andningsorganen. Det förbättrar förhållanden som orsakas av vind i kroppen, såsom astma.
  • Kom ihåg att hålla i en minut. Försök att hålla de ställningar i en minut för att stärka dina lungor och att utbilda och stärka din kropp och förbättra din lungkapacitet. Bo i det ögonblick som du gör innebär och inte stressa övningen.

Hur man väljer yogaställningarna för astma. Hitta en bra yoga utövare.
Hur man väljer yogaställningarna för astma. Hitta en bra yoga utövare.

Eftersom yoga innebär djup andningsövningar, öva det för ännu så lite som 30 minuter per dag har visat sig ge lindring och stärka lungorna hos astmatiker. Det kommer också att sträcka och tona din kropp.