E2h

Hur man vända benförlust i kotorna

Benförlust i kotorna, vilket resulterar i tillstånd såsom osteoartrit och osteoporos, kännetecknas av benet är mer benägna att bryta och sprickbildning, och smärta som blir värre med tiden. Detta tillstånd drabbar främst kvinnor i klimakteriet skede, men det kan också drabba män och yngre personer som har kronisk sjukdom. Det finns några sätt att vända benförlust i kotorna, och här är några av dem:

Modifiera diet

Hur man vända benförlust i kotorna. Modifiera kost.
Hur man vända benförlust i kotorna. Modifiera kost.

Modifiera kost. En kost med lågt kalcium är starkt förknippad med benförlust. Det är därför det är viktigt att ens diet fyllas med mat såsom fettsnåla mejeriprodukter, sardiner, mandel och mörkgröna bladgrönsaker. En annan vitamin som en person med låga behov benmassan D-vitamin (som behövs för att kroppen att absorbera kalcium), och det kan hittas i berikade mejeriprodukter och saltvattensfiskar. Men de flesta experter rekommenderar att man tar D-vitamin, eftersom D-vitamin finns naturligt i livsmedel är svårt att komma med.

Andra vitaminer som bör ingå i kosten är Omega-3 fettsyror, kalium, komplexa kolhydrater och svavel.

Livsmedel som bör undvikas inkluderar koffein och alkohol eftersom det har visat sig att storkonsumenter uppvisar signifikant benförlust. Rökning måste undvikas till varje pris, eftersom det hämmar kalcium absorption (bland andra många negativa hälsoeffekter).

Motion

Motion. Motion är ett bra sätt att stärka skelettet och förbättra graden av kroppens upptag av vitaminer. Yoga och stretching är bra och icke-stressande sätt att utöva, och det är en bra form av motion även för äldre. Vissa studier visar att viktbärande, eller övningar som plats belastar benen, faktiskt kan främja tillväxten av ben. Rådgör med din läkare om du vill ta upp viktbärande övningar.

Modifiera diet. Motion.
Modifiera diet. Motion.

Ta medicin. De vanligaste typerna av läkemedel som rekommenderas till de drabbade av benförlust i kotorna är bisfosfonater, som arbetar för att bromsa hastigheten för benförlust. Samtidigt, orsakar de en ökning av bentätheten samt.

Med hormonbehandling

Med hormonbehandling. Östrogen, vilket är viktigt för att behålla benstyrka minskar tyvärr med åldern. Ta östrogen läkemedel, antingen som ett fristående eller med progesteron, kan bidra till att förbättra benstyrka och densitet, och minska benförlust. Ännu en annan hormon användbart för detta tillstånd är Teriparatid.

I nära samarbete med läkare. Det är mycket viktigt att alla läkemedel kan rekommenderas av läkare, för att undvika eventuella komplikationer. Det är också viktigt att samarbeta nära med sin läkare, och att underkasta sig tester som kommer att mäta effektiviteten av de förfaranden som vidtas för att minska benförlust.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de sätt att vända benförlust i kotorna. Sammanfattningsvis vända benförlust handlar om att ha en hälsosam livsstil och medvetet kontrollerar sin kost. Vidtar åtgärder för att skydda sin hälsa kommer att tjäna till att förhindra en hel armé av sjukdomar och medicinska tillstånd. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!