E2h

Hur man vet att du är gravid innan det blir ett positivt graviditetstest

Var uppmärksam på din kropp

Ta reda på att du är gravid är en fantastisk upplevelse .... speciellt om du planerar det! Här är några tips på hur man vet om du är gravid för dessa tidiga dagar då ett graviditetstest ändå kan ge ett negativt resultat.

  1. Är dina bröst anbud / större? Många kvinnor upplever ömhet i brösten och en ovanlig fyllighet, eller tyngd inom några dagar att bli gravid. Du kan också finna att huden runt bröstvårtan område (vårtgården) blir större. Under graviditeten, förväntar din bh-storlek till minst det dubbla!
  2. Känner du mer trött än vanligt? Du kan hitta dig själv lätt trött och kräver tupplurar under dagtid. Om detta är en förändring från din vanliga rutin, då du kan ha drabbats av de kroppsliga förändringarna i den första trimestern.
  3. Är du illamående? Även om detta kan variera från kvinna till kvinna, om du hittar dig själv upplever någon grad av illamående med eller utan kräkningar, då en glödlampa ska gå ut i huvudet på eventuell graviditet.
  4. Ovanliga eller ultra-kort period? Detta är också känt som spotting (eller implantation utfall). Det är oftast scantier än en period och är också kortare i längd än en vanlig period. En gulaktig ansvarsfrihet kan också vara blandat med blodet.
  5. Gas? Japp, i många kvinnor, är detta det första tecknet på graviditet. Du kanske märker att av någon underlig anledning har blivit en gas maskin. Detta är ett resultat av matsmältningssystemet saktar ner dramatiskt i syfte att se till att allt du äter och dricker absorberas så att det växande barnet får näring väl.
  6. Är du upplever konstiga mat cravings? Gravida kvinnor kan längta ökade mängder av C-vitamin, järn och salt, bland annat. Även från början, det här är din kropps sätt att tala om vad det är brist på näring-wise så att du kommer att äta den mat som krävs för att ge rätt näring för ditt växande barn.
  7. Kissar 100 gånger om dagen? OK, kanske inte hundra men du kan behöva gå på toaletten mer än vanligt. Detta beror på att din växande livmoder är direkt ovanför blåsan och trycker mot det, vilket gör att du känner dig full när du faktiskt inte.
  8. Uppblåst / kan inte passa i dina kläder Du kanske förväxlar detta tidiga tecken på graviditet för PMS;? Naturligtvis när du är sen, bör andra saker börjar komma i åtanke också.

Ha en hälsosam graviditet!

Hur man vet att du är gravid innan det blir ett positivt graviditetstest. Är dina bröst anbud / större?
Hur man vet att du är gravid innan det blir ett positivt graviditetstest. Är dina bröst anbud / större?