E2h

Hur massera baksidan vadmusklerna: på att finna muskelgrupper för massage

Massera kalven kommer att vara mer effektivt om du vet hur att sätta fingret på dess olika muskelgrupper. Vadmusklerna indelas generellt i två grupper-det ytliga skiktet och det djupa skiktet. Det ytliga skiktet är det skikt synligt för ögat och vad som kan lätt nå genom händerna. Emellertid sitter djupa skiktet efter det ytliga skiktet, vilket gör det omöjligt för enkel lokalisera. För den här artikeln får du lära dig hur du kan sätta fingret på de olika musklerna i ytliga lagret så att massera ryggen kalven kommer att bli mer effektiv.

Det finns tre muskelgrupper i det ytliga skiktet av vaden.

  • Gastrocnemius. Detta är den mest synliga muskeln i vaden. Det blir ett diamantformat muskler när kalven är fullt utvecklat. Tryck på baksidan vaden och du kan omedelbart röra gastrocnemius. Denna muskel är ansvarig för att ge makt att göra promenader, tävlar och hoppa möjligt. Denna muskel hjälper också böja knäet.
  • Soleus. Denna muskel ligger nedanför gastrocnemius. Detta är lite mindre än den första muskeln, men dess funktioner är samma som den förra. Tillsammans med gastrocnemius bildar soleus den populära hälsenan.
  • Plantaris. Detta är en liten muskel bara på toppen av gastrocnemius. Den fungerar som en stödjande muskel för andra ytliga skiktet muskler.

Här är de steg för hur man identifierar och peka vadmusklerna:

  • Låt personen ligga på bröstet. Sätt en liten kudde under hans ena benet. Kudden bör uppmuntra foten att sträcka ned så att vristen pekar på en sned uppåtgående riktning.
  • Applicera smörjmedel på baksidan vaden. Olja eller lotion gör som smörjmedel. Du måste använda glidmedel så att det blir lätt för dina händer och fingrar för att glida på vaden och peka vadmusklerna. Tillämpning av smörjmedel redan hjälpa dig att känna vadmusklerna.
  • Känn gastrocnemius muskler. Cup handen och tryck sedan på kalvens kontur från sidorna. Börja från nära anklarna upp till knäleden. Där kan du känna redan sidorna av gastrocnemiusmuskeln.
  • Hitta separat punkt i gastrocnemiusmuskeln. Denna muskel kan delas i två delar. Separationen blir uppenbart på välutvecklade vadmusklerna. Du hittar den punkt av separation genom att trycka tummen på underbenet ben från nära ankeln. Tryck ner och när du känner något hårda, långsamt glida tummen upp. Du bör se till att det finns en graverad linje när du trycker uppåt. Denna linje är utrymmet, separerar de två sidorna av gastrocnemius
  • Hitta soleus. Tryck på sidorna på kalven med dina två händer "index och fingrar mitten. Sakta glider fingrarna från nära anklarna upp till knäleden. Den droppformade-formen muskel som ligger nära ankeln är soleus.


Hur massera baksidan vadmusklerna: på att finna muskelgrupper för massage. Låt personen ligga på bröstet.
Hur massera baksidan vadmusklerna: på att finna muskelgrupper för massage. Låt personen ligga på bröstet.

Det är lätt att peka på ytliga vadmusklerna eftersom de tenderar att bukta när du trycker på musklerna. De gör inte lätt separat och så kan de lätt identifieras. När musklerna har identifierats, kan du börja massera musklerna efter grupp. Till exempel börjar massera fotsulorna, den vänstra sidan av gastrocnemius och höger sida av gastrocnemius. Muskeln närmast knäleden är plantaris. Det kan masseras tillsammans med massera knäleden.