E2h

Hur massera fötter och tår med ayurvediska tekniker

Användningen av ayurvediska teknik i massage har visat sig ge många fördelar för hälsan. Det sägs att aktivera varje nerv i kroppen, särskilt de som är ansvariga för matning av en person. Eftersom olja frikostigt tillämpas med användning ayurvediska teknik är kroppen både bokstavligt och bildligt oljad och smörjas. Oljan kan den som administrerar massage för att glida händerna upp och ner huden. Å andra sidan halka av oljan främjar något flexibilitet på personen, ungefär som när en maskin presterar bättre när oljad. Ayurvedisk teknik läker också och lugnar trötta muskler och ansträngda nerver.

Hur massera fötter och tår med ayurvediska tekniker. Samla information om ayurvedisk teknik i massage.
Hur massera fötter och tår med ayurvediska tekniker. Samla information om ayurvedisk teknik i massage.

Fötter och tår är främsta delar av kroppen som behöver regelbunden uppmärksamhet under en massage session. Att massera fötter och tår med ayurvedisk teknik, läs följande tips:

  • Samla information om ayurvedisk teknik i massage. Lär ursprung, fakta och tillämpningar av nämnda förfarande innan du faktiskt öva eller använda det på någon. Det finns många webbplatser på Internet där du kan få kunskap om denna massage förfarande. Vet att Ayurveda är ett system av alternativ medicin i en viss del i Indien där man tror att vissa framträdande punkter i kroppen såsom fötterna, är relaterade till effektiv behandling av sjukdomar.
  • Studera karosstrukturen en människa. Få en kopia av de detaljerade delarna av kroppen från Ayurveda webbplatser på nätet. Med denna illustration kommer du att kunna förstå sambanden i de olika delar och system i kroppen. Denna kunskap kommer att hjälpa dig peka ut vilken kroppsdel ​​behöver mer fokus vid tillämpningen massage. Ayurvedisk massage avser energi punkter en persons kropp som Marma och inbördes av dessa kroppsdelar eftersom de fungerar tillsammans kallas dosha.
  • Gör dig redo med din massage oljor. Se till att oljorna innehåller de nödvändiga ingredienserna som främjar välbefinnande på person, beroende på hans dosha och Marma. För att förstå en persons dosha och Marma, bör du ta del av hans kropp typ, livsstil och hälsoproblem. För människor som alltid stressade och irriterad, är en mild doftande olja bra. Å andra sidan, människor som lider av muskelsmärtor och krämpor ben som artrit, oljor innehåller lugnande ingredienser såsom mynta, rekommenderas.
  • Applicera oljan på fötterna, från vristen. Rotera fingrarna runt ankeln när du skjuter oljan mer, gör det möjligt att penetrera huden. Skjut händerna uppåt fram till mitten av benet för att sprida oljan. Knåda benet muskler försiktigt och skjut tillbaka händerna ner till anklarna.
  • Häll mer olja på handflatan och applicera på den yttre (övre) delen av fötterna. Notera att du bör göra massage på en fot i taget. Det är löjligt att försöka arbeta på båda fötterna samtidigt. Applicera därefter tryck på fötterna med tummarna på båda händerna. Starta trycket från basen på tårna upp till anklarna.
  • Arbetet under fötterna med dina andra fyra fingrar samtidigt tummarna fortsätter att sätta press på den övre delen av fötterna. Applicera tryck växelvis genom att skjuta tummarna på den övre delen av fötterna då dina fyra fingrar på sulorna.


Denna massage använder ayurvediska teknik bör pågå i ungefär en halvtimme till en timme. Avsluta sessionen genom att trycka handflatan mot sulor och vrida fötterna i sidled. Sträck och vrid varje tå försiktigt och massage är klar.