E2h

Hur massera ömma muskler

Muskler kan värka och bli öm av flera skäl

Muskler kan värka och bli öm av flera skäl. Du kanske har drivit dig själv lite för hårt när du spelar en sport, eller överarbetad musklerna medan du tränar på gymmet. I många fall är träningsvärk orsakas av dålig hållning och spänningar. Oavsett anledning som fick musklerna att värka och bli öm, kan du massera dina muskler, eller de av en annan person, för att lindra smärtan.

Vad du behöver:

  • Personen med värkande muskler
  • Kudde
  • Värmedyna
  • Massageolja eller lotion

Använd en värmedyna att värma upp och mjuka upp musklerna i det drabbade området så att den kommer att vara redo för massagen. Sedan försiktigt pressa muskeln område som värker innan du applicerar massageolja eller lotion. Använd även en kudde för att göra massagen skönare. Observera att du måste upprepa några av dessa tekniker några gånger eller genom flera minuter.

Hur massera ömma muskler. Massage ena benet genom att försiktigt stryker det från vristen till låret med händerna och har fingrarna sträcka i motsatta riktningar medan du är på det.
Hur massera ömma muskler. Massage ena benet genom att försiktigt stryker det från vristen till låret med händerna och har fingrarna sträcka i motsatta riktningar medan du är på det.

Massera benen och låren. Har personen sitta ner och koppla sig själv framför dig, följ dessa instruktioner:

  • Massage ena benet genom att försiktigt stryker det från vristen till låret med händerna och har fingrarna sträcka i motsatta riktningar medan du är på det. Applicera mer tryck nedåt när du kommer till låret. Sedan stroke ner från låret till fötterna.
  • Sitt ner framför personen. Böj benet du massera på knähöjd, placera foten på låret för att stödja det, och placera händerna runt baksidan av vaden. Vrid musklerna genom att vrida händerna i motsatta riktningar när du vrider på muskeln. Fortsätt denna teknik upp till knäet.
  • Med benet fortfarande böjd, knåda baksidan av knäet och låret. Du kan göra detta genom att trycka och klämma med tummen och pekfingret på muskler, börja från knät och arbeta dig upp till toppen av låret. Sedan drar du handen ner till längden av benet för att börja på nytt.

Massera armar och biceps

Massera armar och biceps. Utför en friktion gnugga med händerna över biceps och övre delen av armen som du massera med en snabb rörelse. Sedan, för att långsamt och stadigt stroke händerna från handleden upp till axlarna och glida ner handen igen handleden starta igen.

Massera ryggen. Har personen du masserar ligga med ansiktet nedåt, och följ sedan instruktionerna nedan:

Muskler kan värka och bli öm av flera skäl. Sitt ner framför personen.
Muskler kan värka och bli öm av flera skäl. Sitt ner framför personen.

  • Använd tummarna och fingrarna för att knåda muskler över axlarna, överarmarna och rygg. Fast slag underifrån en av de skulderbladen upp till motsatt axel på båda sidor flera gånger. Sedan utför en friktion gnugga på hela området du hade knådade.
  • Utför en avslappnad upp-och-ned pummeling rörelse med knytnävarna över personens övre ryggen. Gör samma teknik på musklerna mellan höfter och lår. Gör sedan palm slag över de områden som du har pummeled över.
  • Stroke övre delen av ryggen med handflatorna genom att trycka ned mellan skulderbladen, sedan till toppen av armarna, över axeln toppar upp sidorna av halsen, sedan tillbaka till utgångsläget. Sedan utför en cirkelrörelse med handflatorna från under skulderbladen, sedan flytta dem upp till toppen av armarna, och fläkta händerna ut tillbaka till början.

Efter en massage, be mottagaren att koppla av några minuter, för att ge sina muskler tid att vila. Om du är egen massera dina muskler, kan du göra det på bekvämligheten av ditt rum hemma, på kontoret skrivbord, eller ens bilen under trafiken.