E2h

Hur mäter utbud axeln flexion av rörelse

Du har sett den här scenen tillräckligt ofta

Du har sett den här scenen tillräckligt ofta. Även på biblioteket, försöker en tjej att nå förgäves för en bok om en av de bästa hyllorna och misslyckas kapitalt trots ett andra försök. En lång kille råkar lägga märke till och hjälper henne ut. Han sträcker sig efter boken, sträckte armarna hela vägen upp för att hämta det för henne framgång. Hon är en glad tjej. Det går bara att bevisa att: One, är ridderlighet inte död. Två uppvisar lång kille exakta Range Shoulder Flexion av Motion.

Hur mäter utbud axeln flexion av rörelse. Du har sett den här scenen tillräckligt ofta.
Hur mäter utbud axeln flexion av rörelse. Du har sett den här scenen tillräckligt ofta.

Precis vad exakt är Shoulder Flexion? Det är ett komplicerat namn för en motorik som helt enkelt gör att dina muskler och leder för att nå upp högt för något som liknar en bok på en hylla, en volleyboll över nätet, en tennisboll hit med ditt racket, och blockera ett skott i basket.

När du inte kan göra något av detta, det är något fel med den uppsättning av muskler och leder i axelpartiet som kan identifieras genom att mäta Range Shoulder Flexion av Motion.

Här är hur det görs.

Hur mäter utbud axeln flexion av rörelse.
Hur mäter utbud axeln flexion av rörelse.

Ett. Mätverktyg. Noggrant mäta Shoulder Flexion Rörelseområde sker genom användning av en vinkelmätare. Taget från de grekiska orden Gonia (vinkel) och Metron (mäta), är detta verktyg används i praktiken av fysisk och arbetsterapi för att mäta utbudet av rörelse i lederna och grupperingar muskler till exempel armen till armbågen, skuldra mot rygg. Man tittar på en, kommer du att finna att det liknar en kompass och rak linjal, bara att detta kombineras för att bilda en enda mätverktyg.

2. Mätning ställning

  • Be din patient att ligga platt på rygg på en fast och jämn tabell.
  • Du kan se till att han ligger ner korrekt på ryggen genom att be honom att böja benen vid knäna. Detta lindrar också oönskat tryck på ryggen.
  • Hans armar bör vara parallell med hans sidor med handflatorna öppna och vända inåt.

Tre. Mätning förfarande. Använd din känsel, börja palperas eller söka efter muskelmassa på den övre armen känner din väg till hans axel. Du kan också lätt hitta detta visuellt genom att be honom att rotera armarna framåt och bakåt. Så fort du hittar den, placera Goniometer på denna muskelmassa och använda din fria hand för att höja armarna långt över huvudet. Justera Goniometer s rak arm manuellt placera detta på axeln av den tjockaste ben nära armbågen. Väl vinklad på denna position, kommer du få en behandling för sin förmåga att tänja sina muskler och leder. I medicinska termer, utbudet av rörelse av axeln.

Helst ska patienten ha en läsning av 180 grader och upp för dig att säga att hans axlar är i bra form. Om han upplever skarp, stickande smärta under check-up, bör han planlagt för terapi för att undvika att förvärra problemet. Du bör också söka professionell hjälp om andra symptom som domningar, stickningar, och rodnad följer kostymen.