E2h

Hur motion för att lindra den övre ryggsmärtor

Övre ryggont plågar så många kontorsarbetare på grund av de långa timmar av att behöva sitta vid ett skrivbord och arbeta på en dator tangentbord. Denna aktivitet kan vara ansvarig för andra medicinska problem som ischias smärta och även muskelkramper.

Sittande ställning lägger en orimlig belastning på ryggen

Hur motion för att lindra den övre ryggsmärtor. Även i sittande ställning.
Hur motion för att lindra den övre ryggsmärtor. Även i sittande ställning.

Sittande ställning lägger en orimlig belastning på ryggen, eftersom i stället för att överföra vikten av den mänskliga kroppen till bollar av fötterna, är vikten läggs på ryggraden. Medan en person kan fortfarande bära vikt, är det sittande ställning inte precis det bästa läget under längre perioder. Även om det är bekvämt att ta en kapsel eller tablett av smärtstillande medel eller smärtstillande för muskelspasmer och smärta, övningarna är också ett bra sätt att lindra ryggont.

Här är några övningar som du kan använda om du har övre ryggsmärtor.

  • Även i sittande ställning, händerna bakom huvudet-liknande hur du skulle ha dem när du gör buken crunches. Sitt rakt och försöker böja bakåt för att sätta din rygg på en krökt konfiguration. Denna sträckning rörelse skulle föra tillbaka lättnad eftersom det skulle lossna mycket av ledband och leder i övre delen av ryggen.
  • Du kan också göra några stretchövningar stående. Detta kommer att vara motsatt den tidigare nämnda övningen. Luta dig framåt och försöka känna din rygg stretch. Du ska kunna känna känslan på dina axlar och övre ryggen. Detta är en utmärkt back behandling, och det skulle vara mycket bra om du kan upprepa denna sträcka 3-4 gånger medan du håller positionen för 20-30 sekunder.
  • Det finns också övningar som kan göras i sängen. Liggande nedåt på sängen med en kudde under magen, försök att höja händerna i taket. Rotera axlarna som behövs för att du ska öka din rörelseomfång i enlighet därmed. Håll positionen i tio sekunder och upprepa upp till tre gånger. Detta skulle också få tillbaka lättnad genom att ta bort spänningen på musklerna i ryggen.
  • Stå upp rakt och försöka nå fötterna utan att böja knäna. Detta nollor i på ryggen utan att behöva lägga onödig vikt på ryggen. Detta kan vara en stor back behandling eftersom det absolut löser ligament i ryggen.
  • Roddövningar kan också arbeta för ryggen. Dessa kan göras genom att ta en stav som utrustning och låtsas att ro på en sida som i en båt. Den uppåt och nedåtgående rörelse av axlar och armar skulle tillåta tillbaka slappna av och expandera. Detta skulle låta musklerna har en mycket bättre utbud av rörelse och även ge ligament en bra sträcka för avlastning.

Dessa övningar skulle kunna ge lindring från smärta

Dessa övningar skulle kunna ge lindring från smärta. Men förebyggande är bättre än att bota, så se till att ta ett par minuter från varje 30 minuter sitter vid ditt skrivbord. Lossa upp lite, så att du kan undvika muskel-stam, förslitningsskador och andra långsiktiga problem tillbaka. När du är osäker, kontakta din läkare eller kiropraktor.