E2h

Hur naturligt behandla diabetes bensår

Diabetes påverkar kroppen på många sätt

Diabetes påverkar kroppen på många sätt, och en av dem kan ses via bensår. När de utvecklas, kan de bli fula och smärtsam. Om den lämnas obehandlad, kan de leda till amputation eller kan vara livshotande. Det finns många naturliga sätt att behandla bensår. Om du är intresserad av att behandla dem naturligt sätt, här är några tips och steg.

Hur naturligt behandla diabetes bensår. Samla material och ingredienser.
Hur naturligt behandla diabetes bensår. Samla material och ingredienser.

  • Samla material och ingredienser. För dessa behandlingar kommer du att behöva torkade Calendula blommor och Comfrey blad, vitamin E olja, en bit gasväv, en del destillerat vatten, en bomull t-shirt (se till att det är rent), vissa plastfolie, en burk med lock , och en stor handduk.
  • Gör lite te. Du måste först brygga lite te med de torkade Comfrey blad och blommor Calendula. Ta 4 koppar destillerat vatten och föra detta till en koka. När vattnet kokar, tillsätt ca 4 msk vardera av de torkade örter. Sänk värmen och låt det sjuda i en halvtimme och se till att du håller locket på. En gång gjort, låt det svalna tills det är rumstemperatur. Med hjälp av en cheesecloth, sila te i en burk och täck tätt. Lagra denna burk i kylskåpet där det inte kommer att inaktuella i 5 dagar.
  • Förbered benen. Innan tillämpa kataplasmer, se till att du rengör benen med diabetessår. Tvätta försiktigt med varmt vatten och torka torrt med en handduk. Applicera lite Calendula olja till bensår så att de inte torkar ut. Oljan kommer också att främja läkning, samt hjälpa till att hålla grötomslag från att fästa vid öppna sår.
  • Linda benen med dina förberedda kataplasmer. Gör detta ett ben i taget, medan du sitter upp. Ta en gammal men ren bomullsskjorta och skär dem i strimlor. Använd inte de delar där det finns sömmar. Häll din beredd te i en liten skål, se till att te är cool nog och är vid rumstemperatur. Blötlägg bandage i te helt. Ta kataplasmer och krama ur överflödig vätska. Bandage bör vara lite fuktig, och inte blöt. Försiktigt svepa grötomslag runt benen, som täcker hela benet från knäet till vristen. Gör detta på båda benen. När detta är gjort omslag benen, kolla om du har te kvar från skålen. Häll resterande te på benen för att blötlägga kataplasmer väl. Ta din plastfolie och försiktigt linda kataplasmer med det. Täcka båda kataplasmer helt, men se till att du inte slå in den för hårt att det blir obekvämt. Du kan lämna benen lindade över natten.
  • Ta bort kataplasmer på morgonen. Dra försiktigt av wrap och rullas de kataplasmer försiktigt. Tvätta bomull bandage i varmt vatten och se till att du rengör dem noga, eftersom du kan använda dem igen. Vädra ut dem på tork.


Lita inte på dessa kataplasmer att bota diabetes sår

Lita inte på dessa kataplasmer att bota diabetes sår. De kan hjälpa till att lindra smärta och obehag, men det är fortfarande bäst om du rådfråga en läkare för att få rätt behandling. Se till att du använder rena material. Du vill inte att infektera sår längre. Om bensår blir värre, kontakta läkare omedelbart.