E2h

Hur naturligt behandla köldskador

Är det inte ironiskt-is kan bränna huden

Är det inte ironiskt-is kan bränna din hud? Även ironiskt, är det sant att isen kan bränna huden om du råkar ha köldskador. Du kommer att få detta när huden kommer i kontakt med något under 0 grader Celsius. Rusa av blod till venerna kommer att resultera i en brännande känsla, och sedan har du köldskador.

Värre, köldskador bör tas på allvar, för om du inte gör det, kan det bli permanent. Det kommer att finnas permanent nervskada på huden, som långsamt kommer att genomgå missfärgning tills huden blir svart.

Hur naturligt behandla köldskador. Enkelt vatten terapi.
Hur naturligt behandla köldskador. Enkelt vatten terapi.

Lyckligtvis kan inte bara läkarna rädda dig från allvarliga skador från förfrysning. Du kan rädda dig från detta också.

Naturliga behandlingar

  • Enkelt vatten terapi. Omedelbart efter förfrysning, ta bort alla dina smycken eller kläder från det drabbade området. Doppa det drabbade området i ljummet vatten. Se till att vattnet är varmt nog-inte för kallt eller för varmt-eller du kan göra din köldskador värre. Byt ut vattnet när det blir kallt.
  • Värmedyna. Ett alternativ till ljummet vatten terapi är värmedynan terapi. Enkelt uttryckt värmedynan på den drabbade huden. Gnugga inte plattan på huden, men. Det kanske bara förvärra din köldskador.
  • Body terapi. Om ingen värmedyna eller ljummet vatten finns tillgängligt, använd det som alltid är tillgänglig-kroppen. Tanken värmer upp förfrysning med din egen kroppstemperatur. Till exempel, om du har köldskador på händerna, bör du klippa dina händer i armhålan för att hålla dem varma.

Är det inte ironiskt-is kan bränna huden. Får inte huden bränns.
Är det inte ironiskt-is kan bränna huden. Får inte huden bränns.

Första saker först

Innan du gör något av dessa behandlingar, bör du göra följande först:

  • Ta bort smycken eller kläder som bärs på det drabbade området. Dessa kan irritera området och kan försämra köldskador.
  • Sätt på smärtstillande på köldskador. Detta kommer att vara tillräckligt för att lindra smärtan tills du är klar förbereder din naturliga förfrysning terapier.

Vissa inte bör göra

Även om det finns saker du bör göra, det finns också några saker du inte bör göra när du får köldskador. Här är några av de don'ts:

  • Får inte huden bränns. Huden blir väldigt svag för brinnande efter det upplevt intensiv kyla. Så när du får köldskador, undvik saker som värme upp så mycket som lägereld eller värmelampa. Överexponering av dessa saker kommer bara att göra ditt tillstånd förvärras.
  • Får inte kontakt med kallt. Kallt vatten, kallt frukt, kall metall, kallt någonting-undvika alla dessa saker. Dessa kommer att göra din förfrysning mer triggas att bli värre.
  • Använd inte alkohol på det drabbade området. Vissa människor tror att alkohol kommer att värma kroppen. Men det kommer faktiskt ta din kroppsvärme, vilket är avgörande vid behandling av köldskador.
  • Rör inte någon metall. Att göra detta kommer att irritera huden och kommer att intensifiera din köldskador.
  • Rök inte. Rökning gör din förfrysning mer sårbara, vilket gör det mer öppet för försämringar.

Förfrysning är uppenbarligen vanligast på vintern

Förfrysning är uppenbarligen vanligast i vintern. Men det betyder inte att du är säker från att få köldskador under andra årstider. Så länge som din hud blev irriterad på grund av extrem kyla, är att förfrysning. Och det kan hända på våren, hösten eller sommaren. Att hålla alla dessa tips i åtanke kommer inte att skydda dig från att få köldskador men du kommer åtminstone behandlas omedelbart, riktigt och naturligt.