E2h

Hur naturligt lindra eksem

Eksem är en inflammation i huden som utlöses av ämnen som kallas allergener, eller ens förändringar i miljön. Även om inte öppet livshotande, kan den försvårande känslan av klådan och de fula röda fläckar vara en orsak till oro och bekymmer för dig. Även om det aldrig varit en slutgiltig botemedel mot eksem, det finns en hel tillgängliga behandlingar, både farmakologiska och naturliga, som är tillgängliga för dig att välja mellan. Om du vill ta den naturliga vägen och undvika dessa mediciner, här är några tips du måste tänka på när naturligt lindra ditt eksem.

  1. Undvik triggers. Antalet en regel för befrielse från eksem är den enklaste och mest kostnadseffektiva: undvika allt som kan visa dina eksem attacker. Inte alla kommer att ha samma triggers för eksem, eftersom känsligheten för varje person skiljer sig från varandra. Du måste vara försiktig med livsmedel som fjäderfä, skaldjur, mejeriprodukter, jordnötter och andra vanliga triggers av eksem. Om du är känslig för vissa livsmedel, se till att fråga om det är en ingrediens i vad du äter.
  2. Undvik saker som kommer att förvärra ditt eksem. Bortsett från att undvika de allergener som utlöser eksem, det finns vissa livsmedel som du skulle vara klokt att undvika när ditt eksem blossar upp. Livsmedel som kaffe, te, läsk, alkohol, ost, nötter och skaldjur bör också undvikas när lider av en attack av eksem. Undvik rökning, så kommer de kemikalier och föroreningar irritera huden ännu mer, försämring vad kunde ha varit en mild attack.
  3. Undvik stress och svett. Svett och värme har visat sig vara det som utlöser eksem, medan stress inte bara utlösa en attack, men förvärra en befintlig attack. Om du är under en hel del ångest, kan flare ups vara av större svårighetsgrad och längd än normalt. Försök att hålla dig positiv och optimistisk hela tiden. En positiv förändring i tänkandet kommer lätt visa sig som bättre hälsa.
  4. Använd naturliga lösningar för att lugna utslag. Om du redan har brutit ut i utslag, det finns flera möjliga botemedel som inte omfattar antihistaminer. Genom att hålla kroppen väl hydrerad kan du hjälpa till att undvika eventuella komplikationer av anafylaxi eller svår allergi. Havremjöl bad, som finns på nätet och i snabbköp, är ett utmärkt sätt att lugna klåda känsla av eksem. Inte bara lindra klådan, det kan också minska varaktigheten och svårighetsgraden av attacken. Hypoallergena tvålar och rengöringsmedel bör också användas - de kemikalier av olika rengöringsmedel ingredienser har visat sig utlösa eksem hos vissa individer.

Det finns en hel del huskurer till eksem

Hur naturligt lindra eksem. Undvik saker som kommer att förvärra ditt eksem.
Hur naturligt lindra eksem. Undvik saker som kommer att förvärra ditt eksem.

Det finns en hel del huskurer till eksem, kan en del av som även fungerar. Men den viktigaste regeln att du måste hålla i minnet fortfarande att undvika exponering för eventuella allergener. Eksem är en idiosynkratisk reaktion av kroppen till vissa ämnen - det bästa botemedlet är att inte ha det i första hand. Om eksem angriper och kvarstår trots huskurer och trots intag av rätt antihistamin mediciner, se till att konsultera en hudläkare eller åtminstone en allmänläkare i medicin.