E2h

Hur naturligt öka nivåerna av dopamin

Dopamin är en viktig neurotransmittor som har retande eller hämmande egenskaper, beroende på receptorema det binder till. Den har ett brett utbud av funktioner, men har till stor del inblandad i glädje och belöning vägar och utveckling av missbruk och spänning. Det har också användning i motorstyrning och minne. Du kanske vill öka dina dopaminnivåer att förbättra din beslutsfattande förmåga och reglera suget. Ökade dopaminnivåer kan också få dig att må bättre om dig själv, hjälper dig i sociala färdigheter. Det finns över disk kosttillskott tillgängliga, men naturliga lösningar är uppenbarligen säkrare och bekvämare sätt. Här är några enkla att följa steg för att naturligt öka din dopaminnivåer.

  1. Reglera ditt matintag. Du är vad du äter. Diet har varit inblandad i att påverka dina dopamin nivåer. Det finns vissa livsmedel som du måste begränsa intaget för att upprätthålla högre dopaminnivåer, främst bland dessa är mycket socker och livsmedel fulla av mättade fetter. Dessa har visat sig inte bara till lägre dopaminnivåer, men medföra hälsorisker som högt blodtryck och diabetes. Du bör också dra ner på koffeinhaltiga drycker och alkohol. Koffein ger tillfällig spik, men du kraschar efteråt. Alkohol, å andra sidan, har visat sig ha hämmande effekter på neurotransmittor funktion.
  2. Starta en kost som är bra för din kropp. En kost som är rik på frukt och grönsaker är inte bara bra för dig, men kan också öka dina dopamin nivåer. Mogna bananer har visats producera dopamin kinin, den naturligt förekommande formen av dopamin. Ersätta dessa för dessert kan lyfta ditt humör. Övriga livsmedel källor är mandlar, avokado och limabönor. Om du är sugen på snacks, undvika skräpmat. Istället äter dopamin-rika livsmedel såsom sesam och solrosfrön. Du kan också lägga till dessa till intetsägande livsmedel, såsom sallader, för mer smak.
  3. Se till att du får en massa antioxidanter. Experter rekommenderar också att du har en hel del livsmedel som är rika på antioxidanter. Dopamin är snabbt bryts ned och oxideras: genom att eliminera fria radikaler i ditt system, du öka deras effekt. Du kan hitta antioxidanter i livsmedel och grönsaker som blåbär, tranbär och jordgubbar. Komplettera ditt dagliga intag med vitamin C och E kan också öka din antioxidant nivåer och indirekt öka din dopaminnivåer.
  4. Välj naturliga dopamin tillskott. Det finns också några kosttillskott som kan säljas över disk. Dessa har ingredienser som kan öka dina dopaminnivåer med naturlig effektivitet. Dessa produkter skryta med en koncentrerad uppsving av vitaminer och dopamin som kan hjälpa din hjärna med minne och kognitiva funktioner.
  5. Motion och få vila! Inget slår övning i upplyftande ditt humör. Du kan förbättra de regulatoriska signalsubstanser i hjärnan genom en ren livsstil. Regelbunden motion inte bara ökar din dopaminnivåer, men det gör också att du må bättre om dig själv. Se till att du undvika stress samt: för mycket ångest kan tömma dina dopamin butiker och förstöra ditt humör.

Du kan aldrig gå fel med en sund livsstil

Hur naturligt öka nivåerna av dopamin. Reglera ditt matintag.
Hur naturligt öka nivåerna av dopamin. Reglera ditt matintag.

Du kan aldrig gå fel med en sund livsstil. Naturen ger dig de bästa lösningarna för stress och oro: ren levande, hälsosam mat och en ordentlig livsstil. Se till att du följer denna regim och dina dopaminnivåer ökar på egen hand, vilket gör att du känner dig som en ny och vitaliserad personen.