E2h

Hur naturligt snabba upp din ämnesomsättning

Metabolismen blir långsammare när människor blir äldre

Metabolismen blir långsammare när människor blir äldre. Detta kan vara orsaken till stapla på mer vikt när man blir äldre. Även om du tränar, kanske du upptäcker att det är svårare att sprida lite vikt. Det finns några saker som du kan göra för att snabba upp din ämnesomsättning så att du kan förlora mer kalorier när du tränar. Här är hur du kan göra det.

Hur naturligt snabba upp din ämnesomsättning. Hoppa inte över måltider.
Hur naturligt snabba upp din ämnesomsättning. Hoppa inte över måltider.

  • Hoppa inte över måltider. Kom ihåg att du inte ska hoppa över måltider, särskilt frukost. Frukost är den första måltiden på dagen och anses vara den viktigaste. Eftersom din kropp är i vila när de sover och din ämnesomsättning saktar ner, måste du äta en rejäl frukost så att din ämnesomsättning kan ökas upp och för hela dagen. Dessutom kommer du att stapla på fler kalorier under lunch tid om du hoppar över din frukost.
  • Övning rutin. Ändra din träning schema. Om ditt schema tillåter, kan du ändra ditt schema att utöva cirka 3 till 4 gånger om dagen i 10 till 15 minuters intervaller. Att göra detta i stället för att utöva kontinuerligt under 30 minuter kommer att göra din ämnesomsättning snabbare. Om du inte har tid att göra separata övningar under dagen, kan du göra en hög intensitet 30-minuters träning och ändå snabba upp din ämnesomsättning.
  • Äta vissa livsmedel. Annan sak du kan göra för att öka din ämnesomsättning är att äta rätt sorts mat. Det finns vissa typer av mat som du kan äta som är låga i kalorier och samtidigt kan öka din ämnesomsättning. Några av dessa inkluderar broccoli, sparris, sallad och blomkål. Se till att du har dessa i ditt kylskåp och sedan ha en servering för varje måltid för dagen.
  • Drick kallt vatten. Studier säger att dricka en liter kallt vatten kommer att bidra till att öka din ämnesomsättning. För att din ämnesomsättning att fungera korrekt måste du massor av vatten. Detta kommer också att hjälpa till att spola ut gifter ur kroppen och hjälper till att hålla dig hydrerad eftersom du svettas mycket när du tränar.
  • Öka dagliga aktiviteter. Du måste hålla kroppen aktiv hela dagen om du vill öka din ämnesomsättning. Börja tidigt på morgonen. Göra några stretching och gå din hund runt kvarteret. Detta betyder inte att du måste träna hela tiden. Du behöver bara att hålla kroppen flyttar för att upprätthålla ämnesomsättningen.
  • Grönt te. Grönt te är känt för att hjälpa dig att kasta mer vikt. Gör det till en vana att dricka grönt te varje dag så att du ökar din ämnesomsättning och bli av mer kalorier.


Se till att du förblir friska när man försöker gå ner i vikt

Se till att du förblir friska när man försöker gå ner i vikt. Du måste ha rätt balans av motion och att äta hälsosamt, så att du kan få kroppen som du önskar. När man blir äldre, kan du finna det svårare att gå ner i vikt, men vet att det inte är omöjligt att bli av med de överskjutande pounds. Om du har disciplin och hängivenhet för att nå ditt mål, kommer du att nå den.