E2h

Hur öka blodsockernivån med mat

Äta är en av de absolut nöjen i livet

Äta är en av de absolut nöjen i livet. Från alla rätter och drycker vi kan uppleva, jämför ingenting när du har friheten att prova på allt. Från enkla förberedelser till de mest överdådiga en, skulle någon längta definitivt för det.
Inte alla var välsignade med denna frihet. Vissa människor har uppbundna med vad läkaren hade rekommenderat dem. Med inget annat val än att följa, eller deras hälsa kommer att drabbas. Goda exempel är personer med diabetes. Att ha diabetes är en medicinsk störning där diabetiker alltid måste se upp om vad de äter och dricker.

Detta tillstånd kräver ett regelbundet underhåll på blodets glukos nivå. Glukos är en sockerart-energikälla i vårt blodomlopp. En nivå som är alltför hög betyder ett hot mot en diabetiker hälsa som kan leda till en allvarlig skada på det kardiovaskulära systemet. Medan en nivå som är för låg innebär en allvarlig fara som kan leda till koma eller värst ... död.

En bra balanserad kost och en stark viljestyrka går hand i hand

Hur öka blodsockernivån med mat. Kontrollera ditt blodsocker.
Hur öka blodsockernivån med mat. Kontrollera ditt blodsocker.

En bra balanserad kost och en stark viljestyrka går hand i hand. Med diabetes betyder inte en livstid av lidande. Det betyder inte att du inte kan njuta av god mat och dryck längre. Diabetiker får endast lära sig att kontrollera vad de tar.

Här är ett bra tips om hur man kan öka blodsockernivån med mat.

  • Kontrollera ditt blodsocker. En blodsocker bildskärm kan användas för detta om du har en för att undvika att öka en redan hög glukosnivå (om detta är villkoret) eftersom vår nästa steg kommer säkert att höja blodsockernivån. För att undvika skador på hjärt-kärlsystemet, vara säker på att blodsockret kontrolleras noggrant.
  • Förbered ett glas dryck. Ett glas saft eller vanlig läsk är allt vad som behövs för att öka låga glukos som orsakar illamående till en diabetiker. Undvik lightläsk tack.
  • Lägg till några sötsaker. Lägg två matskedar honung eller socker på glas juice eller vanlig läsk.
  • Rör det väl. Se till att honung eller socker du lagt fullständigt upplöstes. Genom att göra detta, kommer det att skapa en sirapsliknande-söt dryck.
  • Drick den direkt. Även om det kommer att bli lite svårt att dricka en sirapsliknande-sött hopkok för en person med låg glukos som kanske känner illamående så är det ändå värt att prova att avsluta drycken så fort de kan för detta kommer att öka glukos nivå som behövs för att göra personen bättre.
  • Njut lite godis. Ta det efter avslutad dryck.
  • Blodsocker testet en gång till. Efter att ha druckit och ta några godis, kom ihåg att kontrollera blodsockernivån gång för att se om det fungerade. Om ingenting hade förändrats och glukos nivån fortfarande är låg, följ samma steg igen.

Äta är en av de absolut nöjen i livet. Förbered ett glas dryck.
Äta är en av de absolut nöjen i livet. Förbered ett glas dryck.

Detta kanske enkelt men det är det snabbaste sättet att få någon som är lider av lågt blodsocker nivå att må bättre. Så nästa gång en diabetiker vän inte mår bra, inte panik. Bara gå och hämta ett glas söt dryck och låt dem njuta av det. Håll om kontroll av personens tillstånd, om det inte förbättrar en bit och sedan föra dem till en specialist skulle vara en bättre idé.