E2h

Hur öka dina chanser att överleva en hjärtinfarkt

Som ordspråket säger

Som ordspråket säger, är ett uns av förebyggande värda mer än ett halvt kilo medicin. Visst du aldrig skulle vilja uppleva en hjärtattack eller skulle du någonsin vill någon du älskar att ha en heller. I varje fall finns det saker i livet du kan kontrollera och en av dessa saker inkluderar din kropp. Dessa riktlinjer bör öka din överlevnad när en hjärtattack strejker.

Hur öka dina chanser att överleva en hjärtinfarkt. Ta acetylsalicylsyra.
Hur öka dina chanser att överleva en hjärtinfarkt. Ta acetylsalicylsyra.

  • Ta acetylsalicylsyra. Om det verkar som du eller en person misstänks ha en hjärtattack, gör den personen dricker två starka aspirin direkt. Aspirin är känt för att förtunna blodet och bör således hjälper blodet i kroppen flödet smidigare.
  • Eliminera stress. Ditt blodtryck skjuter upp när du är stressad. När du är upprörd, frustrerad eller allmänt mår dåligt, kommer undertrycka dessa känslor inte göra dem försvinna. De kommer stapla upp och dyka upp igen på eventuella psykiska eller känslomässiga sammanbrott. Erkänna dina känslor. Lär dig att kontrollera dem och förstå vad som orsakar dem. Uttrycka dina känslor på ett korrekt sätt. Acceptera att du och människorna runt omkring dig är inte perfekt, det bör sänka din stress och blodtryck.
  • Ha en hälsosam kost. Ha lätta måltider på natten. Ditt matintag kommer inte att brännas så snabbt eftersom du är redo att sova och kommer knappt mobilisera kroppen. För att minska kolesterol, ta mer spenat, broccoli, tomater, citron, morötter, vitlök och lök. Dessa slagsmål skador från fria radikaler. Antioxidanter från frukt och grönsaker bidrar också befria kroppen av fria radikaler och toxiner. Ta Multivitamin tabletter dagligen.
  • Få tillräckligt med vila. Du har bara ett hjärta och du bör ta hand om det. Har minst 8 timmars sömn varje dag. När en lång dag bär dig, se till att du gör något som kommer att koppla dig innan du går till sängs så att du inte hamnar gungade och svarvning. Sömnbrist ger högre blodtryck.
  • Motionera regelbundet. Låga nivåer av aktivitet orsakar fetma. Din kropp behöver aktivitet så ditt hjärta pumpar i god takt för att få blodet ordentligt cirkulera runt kroppen.
  • Undvik rökning och dricka alkohol överdrivet. Du andas mer än 20 toxiner med varje pust från en cigarett och några eller de flesta av dessa toxiner är cancerframkallande. Etiketterna på cigarettpaket ger redan dig rättvis varning. Överdriven alkoholkonsumtion ger en svag lever. Med ett glas rött vin på kvällen efter middagen minskar sannolikheten för hjärt krämpor. Det sägs också att minska risken för stroke och har en positiv effekt på kolesterol och även mot åderförkalkning.


Antalet en fiende att besegra brukar stress

Antalet en fiende att besegra brukar stress. Stress angriper verkligen hjärtat. Så lära sig att livet är så lätt som du gör det. Du kanske inte kan kontrollera vad du har att gå igenom, men hur du går igenom det är upp till dig. Och kom ihåg att alltid ha din årliga hälsokontrollen för att se eventuella problemområden.