E2h

Hur öka minnet

Den mänskliga hjärnan är en märklig orgel eftersom den kan ta in stora mängder information och stimuli, bearbeta och lagra och tar upp i förgrunden och när en nödvändighet skapas för denna information. Med åldern, hjärnceller börjar förtvina och dö, det är därför vi lider minne förluster när vi blir äldre och mer akuta former, lider av sjukdomar såsom demens, Alzheimers, etc. För att hålla din hjärna och minne aktiv, är det viktigt utöva hjärnan, precis som du skulle för någon annan del av kroppen för att hålla formen. Tänk på hjärnan som en muskel som måste sträckas och utövas ofta, ju mer regelbundet du tränar det, desto mer flexibel och aktiv blir det. Öka ditt minne makt är inte bara omfattande lära utantill eller konstant upprepning. Även om det hjälper, är upprepning eller rote-lärande bäst tillsammans med andra minne som förbättrar tekniker. Några sådana tekniker beskrivs i stegen nedan, som hjälper dig att öka ditt minne makt.

Steg 1

Hur öka minnet. Räntor och avsikt.
Hur öka minnet. Räntor och avsikt.

Räntor och avsikt. För hjärnan att behålla mer minne, är det viktigt att du är intresserad av att material och har också avsikt att studera eller veta mer om sådan information. Räntor och avsikt tillsammans kokar ner till bättre koncentration. Ofta våra favoritämnen är sådana där vi har mest kunskap och expertis, så ett bra sätt att utöka minnet är att erkänna det som intresserar dig, varför och hur mycket.

Steg 2

Grundläggande och selektiv inlärning. Till att börja med måste det finnas en grundläggande förståelse av ett visst ämne. Tänk på det som en introduktion till en favorit eller intressant bok. När du har en förståelse för det primära innehållet, blir det lättare att bygga upp en ram inom vilken man kan börja lägga selektiv kunskap. Det är inte nödvändigt för dig att komma ihåg ord-för-ord AZ av ett ämne. Beväpnad med din grundläggande förståelse markerar de bitar som du tycker är viktiga och koncentrera sig på dem. Du kommer att finna att när du har möjlighet att separera och skilja mellan vad som är viktigt eller inte, du är bättre på att absorbera och behålla nödvändig information.

Steg 3

Visualisering och föreningsfrihet. Det är två av de bästa tekniker som används för att öka minne makt. Visualisering hänvisar till att skapa en mental bild om ett visst objekt eller en bit data. Som en mycket grundläggande och enkla exempel, om du försöker komma ihåg den röda färgen, kan du visualisera blod, eller om det är färgen blå, visualisera himlen eller havet. Kartläggning en bild till ett visst ord eller en referens hjälper dig komma ihåg informationen vid ett senare tillfälle när du ser det ordet eller bild.

Steg 1. Grundläggande och selektiv inlärning.
Steg 1. Grundläggande och selektiv inlärning.

Association, å andra sidan, innebär avser ett objekt till ett annat eller en referens till en annan. Till exempel, när du tänker på en penna, skulle du förknippar omedelbart det med papper eller suddgummi eller en linjal, eftersom du skulle använda en eller alla av dessa objekt på samma gång du använder en penna. På en mer komplex nivå kommer ordet förening, som strängarna de första en eller två alfabet för varje ord i en lista med ord som beskriver ett visst ämne, hjälper dig att komma ihåg alla orden i listan. Exempelvis hänvisar namnet Roy G. Biv till alla färger i en regnbåge och består av den första alfabet av varje av de sju färger som utgör färgspektrum - röd, orange, gul, grön, blå indigo och violett . Genom att göra upp sådana ord eller förkortningar, du låter faktiskt hjärnan associera dem med det visst ämne eller referens från vilken de har skapats.

Steg 4

Utövar hjärnan. När vi är yngre, är det mesta av vår vakna tid på att studera eller lära och detta successivt minskar när vi blir äldre. Eftersom vi alla inte kan vara heltidsstuderande för att hålla hjärnan aktiv, är det viktigt att vi ser efter alternativ som passar in med vår livsstil och schema, och ändå hjälper till att hålla hjärnan aktiv. Exempel på sådan verksamhet, där du inte bara ha roligt och slappna av, men också hålla alla de nerv-ändar och synapser i hjärnan nynna är ord eller nummer pussel - Lathund eller Sudoku - kommer att tänka, prylar och leksaker som Rubiks kub, många frågor som finns som mentala lämplighetsprov eller spel, all hjälp att utöva hjärnan, så att det finns mindre slitage och atrofi av hjärnceller.


Öka ditt minne makt är en kombination av flera faktorer, finns det ingen enskild enkel formel som garanterar ditt minne makt har ökat. Du kan fortsätta att försöka flera minne som förbättrar tekniker i olika varianter och kombinationer och bosätta sig med vad som fungerar för dig bäst. Medicinska studier under en tidsperiod har visat att hålla hjärnan aktiv och stimulerades vid alla tidpunkter är ett sätt att undvika degenerativa sjukdomar, såsom demens eller Alzheimers. Nu finns det ingen ursäkt för dig att inte plocka upp en penna och nå ut till dagens korsord i tidningen. Kom ihåg att ett anfall kropp och vältränad kropp gå en lång väg att öka din livslängd!