E2h

Hur öka muskeltonus

Oavsett hur mycket du vill gå ner i vikt, vill du också se bra ut. Bara förlora fett är inte tillräckligt för att få kroppen i form. Du måste öka muskeltonus också. Den goda nyheten är att muskeln vill arbeta - det vill vara tonas. Följ dessa steg och du kommer att vara på god väg att öka muskeltonus över hela kroppen.

Steg 1

Åta sig att styrketräning. För att bygga muskeltonus, måste du börja få stark. Jag pratar inte stora och skrymmande muskler, men mager, tonas sådana. Åta sig att styrketräning med din egen kroppsvikt samt fria vikter minst två gånger i veckan för att öka din muskeltonus.

Steg 2

Arbeta hela kroppen. Ett av de enklaste misstag när toning är att fokusera på problemområden. Spot toning är sällan, särskilt om du även försöker att förlora fett och få muskler på samma gång. Du måste arbeta hela kroppen för att bygga muskler och skapa en balanserad fysik.

Steg 3

Glöm inte de mindre muskler. Det är lätt att planera ett program för styrketräning som fokuserar på musklerna folk vill tona mest - dina biceps, abs, glutes och fyrhjulingar. Det är viktigt att också öka tonen i dina stödjande muskler i triceps, rygg, axlar, hamstrings och vader.

När du arbetar med överkroppen, kan du börja med lättare vikter för de mindre musklerna i axlar och armar, men du bör fokusera på att bygga och toning vad du har.

Steg 4

Hur öka muskeltonus. Åta sig att styrketräning.
Hur öka muskeltonus. Åta sig att styrketräning.

Utmana din rutin med tyngre vikter. Musklerna blir enkelt användas till vikt om du aldrig utmana dig själv. Förstör inte din träning rutin genom att vara självbelåtna. Sätt upp ett mål att öka vikten varje månad eller varannan vecka - du kommer att göra stora framsteg i toning musklerna!

Oroa dig inte att tyngre vikter kommer huvuddelen dig. Gå till tonen genom att arbeta upp till 3 uppsättningar 12 repetitioner per övning. När du kan göra en hel serie öka vikten.

Steg 5

Gör protein en regelbunden del av din kost. Muskler behöver protein för att hjälpa den reparera sig själv. Se till att du får tillräckligt med protein i kosten. Detta betyder inte att du måste byta till en låg-carb, proteinrik diet. Det betyder bara att du ska sikta på balans och få protein i alla dina tre dagliga måltider. Om du mellanmål innan ett träningspass, överväga en bit av protein under den mellanmål också.

Steg 6

Förlora fett och få muskler på samma gång. Glöm inte de mindre muskler.
Förlora fett och få muskler på samma gång. Glöm inte de mindre muskler.

Få hjälp när du träffar en platå. Ibland, oavsett hur motiverad du är, kommer du att träffa en platå. Du kan fastna och känner din muskeltonus bara inte bli bättre. När detta händer, ge inte upp - få hjälp! Vem kan du lita på havet av fitness information? Jag rekommenderar chef utbildning rådgivare för Män Fitness magazine - kolla Jason Ferruggia s Muscle vinner hemligheter.

Överväga att anlita en tränare att omarbeta din rutin eller gå online för några nya övningar. Hitta någon med muskeltonus du beundrar och fråga dem vad deras favorit drag är. Vad du än gör, få lite hjälp att inspirera dig att skapa dina egna utmaningar.


Arbetar för att öka muskeltonus är ett ständigt arbete. Du måste driva dina muskler mer varje träningspass för att utmana dem att växa. Om du åta sig toning, kommer du att se resultat snabbt i både utseendet på dina muskler och hur de gör du känner.