E2h

Hur öka snabbhet och smidighet

Oavsett sport du skulle vilja få in kräver att du har en kropp passar nog att vara en effektiv aktör. I själva verket skulle bara vilja vara vältränad vara motivation nog för att öka snabbhet och smidighet. Det spelar egentligen ingen roll vad dina skäl är, hålla sig i form mår bra om dig själv och vakna upp varje dag med en beslutsamhet att möta vardagens utmaningar. Men om du är en sport femåring som vill försöka få till någon form av sport, kommer du vill bygga upp både din hastighet och din skicklighet. Utveckla en bra övning regim är det bästa steget att ta för att nå ditt mål. Nedan är några förslag som du kanske vill inkludera i din rutin:

  • Jogging eller löpning. Jogging eller löpning är en bra övning för att hålla dig i form. Du kommer att kunna bränna en massa oönskade kalorier och forma upp dina benmuskler. Det är också en stor konditionsträning. Om du är nybörjare, börja långsamt och stadigt, bygga upp till livligare steg före jogga på en tillräcklig mängd av hastighet. Pressa inte dig själv till det yttersta omedelbart. Det är okej att vila lite i mellan när du börjar känna för trött. Förbered dig innan du joggar. Se till att du gör några stretchövningar först. Bär rätt skor för att undvika skador. Vara bekvämt klädd.
  • Foot övningar. Att bidra till att öka din hastighet, arbete på några fot övningar. Medan sitta ner, lyfter varje fot gör runt 3 uppsättningar av 30 liftar på en fot, sedan den andra. Gör detta i olika takt. Har fot lyft samtidigt står upp liksom. Följ mängden av hissar som du satt ner. Detta kommer att hjälpa dig att upprätthålla en god balans också. Hoppa och göra korta hopp är andra övningar du kan göra för att hjälpa dig att få din hastighet mål.
  • Muscle sträckor. Arbete på dynamiska sträckor som arm cirklar och gungor ben. Dessa är oftast innan du får i din rutin träningspass. Efter träningen kan du börja göra dina statiska sträckor som i princip innebär att utföra muskel sträcker samtidigt en position. Böjning framåt och overhead når är i med i den här typen av sträckor.
  • Lägg vikter. Det skulle också vara en bra idé att lägga vikter på vissa delar av kroppen medan du gör din träning rutiner. Fotled vikter är mycket bra att använda sig av, speciellt när man går eller springer. Viktmanschetter är bra för arm övningar. Dessa vikter kan faktiskt bygga upp din uthållighet, så att du kan vänja sig vid att bära extra last, som när de tas bort, gör din kropp mycket starkare och återupplivas.

Det är viktigt att nämna att du måste vara i gott hälsotillstånd för att förbättra din snabbhet och smidighet. Tillsammans med alla de övningar du komma in, måste du öva också ta i rätt näring. Det innebär bättre matvanor för dig. Detta är det dags att börja bli mer medveten om vad du sätter inuti kroppen.

Att ha ett starkt system kräver också att du får rätt mängd vila

Hur öka snabbhet och smidighet. Jogging eller löpning.
Hur öka snabbhet och smidighet. Jogging eller löpning.

Att ha ett starkt system kräver också att du får rätt mängd vila. Brist på sömn kan orsaka tröghet och det finns bara inget sätt att ens börja dina övningar när du är i detta tillstånd. Motion, rätt kost och goda vanor resten är alla en del av att bygga upp snabbhet och smidighet.