E2h

Hur övergången en undulat till en hälsosam kost

Sätta din fågel att ha en hälsosam kost är en utmaning för många människor. En hälsosam kost innebär att fågeln får pellets, frö, frukt och grönsaker som mat. Vissa ger en helt frö kost till sina fåglar, men detta är inte tillrådligt eftersom det kan minska en fågels livslängd. Parakiter är inget undantag. Vissa fåglar kan lätt över till att ha en hälsosammare kost medan andra kan vara mer problematisk. Här är hur du kan övergången en undulat till en hälsosam kost.

  • Forskning om vad parakiter äter. Om du har köpt din fågel från en butik eller en förädlare, tveka inte att fråga vilken mat de ger till undulat. Om parakit är en räddning, saker är mer komplicerade eftersom du måste försöka se olika sorters mat innan du identifiera vilken mat din undulat äter.
  • Försök att ersätta pellets som utsäde. Du gör detta för att se om din undulat äter pellets. Vissa kommer att försöka och äta vad som helst som du sätter in i matskål. Vissa kommer att försöka motstå i början men så småningom äta på grund av hunger. Vissa parakiter, å andra sidan, kommer att vägra och inte äta pellets alls. De kan även kasta pellets ur deras bur. Om din undulat är av denna typ, har du fler uppgifter att göra.
  • Övergång mat från frö till pellets. För en vecka, fortsätter att mata din undulat rakt säd. Efter det kan du börja blanda och lägga i en liten mängd pellets. Efter en vecka eller två, kan du öka pellets "belopp. Om din undulat reagerar negativt, skära ned och bromsa mat övergången. Kom ihåg att varje fågel är olika så ha tålamod och tillämpa gott omdöme. Vara aggressiv när det behövs, men behåll meddelande om fågeln inte äter tillräckligt. En förlust av 5 gram i vikt är dåligt för en fågel som en undulat.
  • Införa frukt och grönsaker. När din undulat kan äta pellets utan problem och problem, kan du börja introducera färsk frukt och grönsaker till din undulat. Bortsett från dessa, är bröd och pasta acceptabel också. Gör detta i ett separat skål. Vara långlivade när de erbjuder nya livsmedel till din undulat. Det kan ta veckor för undulat att acceptera frukt eller grönsak du erbjuder. Du kan göra flera strategier såsom att hänga bladgrönsaker i din fågels bur. Lär dig vad din undulat gillar och ogillar under denna övergång. Parakiter har sina åsikter om den mat de gillar precis som människor.
  • Ta inte bort fröna från fågelns kost helt. Du kan använda utsäde som en behandling för din undulat. Du kan ge hirs sprayer samt en form av behandling och när du tränar din fågel. När din undulat har helt förts över till pellets, införa frön som en form av mellanmål eller behandla.


Kom ihåg att ha tålamod till undulat

Hur övergången en undulat till en hälsosam kost. Forskning om vad parakiter äter.
Hur övergången en undulat till en hälsosam kost. Forskning om vad parakiter äter.

Kom ihåg att ha tålamod till undulat, särskilt i ett tidigt skede. Parakiter är kända för att kasta ut den mat som de inte gillar så håll huvudet kallt under processen. På kort tid kommer ditt tålamod och hårt arbete lönar sig.