E2h

Hur platsen klämmas nerv symptom

En klämd nerv är ett tillstånd där du har en nervrot irritation eller en nervrot kompression så att du måste uppleva smärta och viss oförmåga att röra vissa kroppsdelar. Det kan ske antingen i ryggraden eller i ett mer mindre område. Några av symtomen vid att ha en klämd nerv är känslan av brännande känsla eller myrkrypningar slags smärta, domningar och utåt smärta som kommer från en skadad intern plats. Det kan antingen bero på en sjukdom, trauma, eller stam. Behandlingar för detta kan vara is för svullnad området, vila och vissa anti-inflammatoriska läkemedel. Vissa fall kan kräva sjukgymnastik eller kirurgi.

Här är symptomen på att ha en klämd nerv.

  1. Den mest kända och betydande symtom upplever en skytte smärta och en brännande känsla som medföljer. Smärta kan vara i olika intensiteter och nivå. Plötslig och extrem smärta kallas akut smärta medan en kontinuerlig en kallas en kronisk smärta. Upplever smärta på nedre delen av ryggen område kan orsaka ischias. Ischias är en extrem smärta som går ner till den efterföljande benet i den gluteala området och upp till baksidan av benet. Dessutom kan smärtan som orsakats av en klämd nerv i bröstryggraden också resultera i smärta i mitt bak avsnittet skulderbladen och bröstet.
  2. Du kan också uppleva en stickande känsla och domningar. Domningar, vilket definieras som förlust av känsla eller en känsla. Det är oftast orsakas av en skadad nerv eller en med en missbildning. Det följs sedan av stickningar känns som att stickningar eller kramper när någon lem somnar eller har utsatts för påtryckningar för länge. Dessa kallas även "parestesier." Om du upplever detta symtom ska du omedelbart söka professionell vård. Tänk på att parestesier kan påverka olika delar av kroppen. Det kan påverka dina händer, fingrar och fötter. Drabbade nerver eller spinal nerver kan orsaka detta, också, och reflektera över huden på olika delar av kroppen. Några av de potentiella orsakerna till parestesier är lupus komplikationer, perifer neurotherapy, Guillain-Barrés syndrom, eller multipel skleros. På grund av de många potentiella orsaker, måste du genast kontakta din läkare för korrekt diagnos och behandling.
  3. Andra symptom på en klämd nerv är förlust av rörelse eller minska muskelstyrka och funktion, svaghet och muskelkramper.

Om du upplever något av dessa symtom

Hur platsen klämmas nerv symptom. Den mest kända och betydande symtom upplever en skytte smärta och en brännande känsla som medföljer.
Hur platsen klämmas nerv symptom. Den mest kända och betydande symtom upplever en skytte smärta och en brännande känsla som medföljer.

Om du upplever något av dessa symtom, kontakta en läkare eller en sjukgymnast så snart som möjligt. De kan hjälpa dig med behandlingar för att minska smärtan. Men om du tror att din situation inte är så allvarlig, bara tar sig tid att vila. Du kanske också vill sätta en kylklamp över svällning eller smärtande området. Om du brukar uppleva mindre nerv klämmer speciellt på fötterna, slappna den delen av kroppen, och snart nog smärtan kommer att försvinna. Det kommer oftast bara varar ett par sekunder eller kanske en minut eller så.