E2h

Hur pop en finne

Tips för att bli av med finnar utan att skapa mer

Så du förbereder _______ (prom night / bröllopsdag / anställningsintervju / State of the Union-tal), och under loppet av en natt, plötsligt händer: ansiktet grymt beslutar att låta Mt. Vesuvius spira upp.

Hur pop en finne. Är det en aktiv vulkan eller en vilande ett?
Hur pop en finne. Är det en aktiv vulkan eller en vilande ett?

Kanske du befunnit dig i denna situation, eftersom ditt ansikte är i behov av bättre hygien är hormoner löper amok eller du är stressad, eller kanske finns det ingen uppenbar anledning, men varför nu?! Det kommer inte att hjälpa till att få arg på ditt ansikte, eller att kräva förklaringar från någon högre makt, eller att ifrågasätta huruvida det finns någon dermatologiska rättvisa i denna värld (det finns inte). Nu när du har en finne kan det finnas bara en sak på dig - att bli av med det. Speciellt om du är på väg ut i kväll, kommer du antagligen att ta bort finne direkt. Vad du än gör, se till att du tränar rätt finne Imponerande försiktighetsåtgärd, tack!

 • Är det en aktiv vulkan eller en vilande ett? Du ska inte ens tänka på poppar en finne inte finne börjar påminna om Mt. St Helens innan utbröt. Med det menar jag en finne med en uttalad, gräddvitt chef för torkade pus (gross!). Om din finne inte har ett huvud på det, bör du pressa inte det eller ens röra den på något sätt, så att du sprider bakterier längs huden ännu mer, eller ännu värre, tvinga finne djupare in i ditt ansikte. Klämma en omogen finne är ett misstag de flesta människor bara göra en gång och ångrar alltid. Du kan även sluta med en Mt. St Helens krater att påminna dig om den obehagliga finne för resten av dina dagar. Tålamod är en dygd! Vänta tills finne är klar innan du gör något annat gäller akne rengöringsmedel på den.
 • Eremit finnar. Vissa finnar är aldrig redo att pressa. Vi har alla haft dessa mystiska, smärtsamma inre-finnar innan - de som aldrig har ett huvud och, bortsett från en matt röd fläck i ansiktet, dölja sin existens från världen ... antisociala små pus-bags. Men trots smärtan, kommer dessa eremit finnar försvinner utan att avslöja sina pus till världen, anser att en välsignelse. Slösa inte tid på att försöka lista ut hur man får en finne till ytan. Kläm inte en sådan finne, eftersom du kan lätt åstadkomma metamorfos från tillbakadragna eremit finne att sociopat finne - en arg, bestående påminnelse om ditt misstag.

Okej, nu när du vet vilken typ av finnar inte pop, är det dags att beskriva vad man ska göra med de finnar som har en uttalad vitt huvud på dem. Här är hur man kan bli av med finnar över natten.

 1. Tvätta händerna noggrant. Röra ansiktet med smutsiga händer är ett recept för mer akne. Så det första steget i finne behandling är att alltid var händerna innan du rör ditt ansikte.
 2. Värme gör finne lättare att pop. Innan poppar en dålig finne, bör du antingen ta en trevlig, varm dusch och låter det varma vattnet rinna över ditt ansikte när du tvättar den, eller bara tvätta ansiktet i diskhon med varmt vatten. Värmen mjukar huden och öppnar porerna, vilket gör det mindre traumatisk att smälla finne. Det är en bra idé att använda en varm kompress direkt på finne innan popping också.
 3. Kontrollera din finne. Är de vita SENTIMENTAL pus redan sipprar ur din finne? Ibland varm kompress är allt du behöver (i vilket fall, du har tur). Om så är fallet, då kan du gå vidare till steg sex.
 4. Sterilisera en synål. Just nu, du tänker, "Vad i hela friden? ..." Men ta det från någon som betalat för riskfyllda poppar tekniker - denna metod är värt paret extra minuter det kräver. Du kan sterilisera nålspetsen med antingen en öppen eld eller tvättsprit. Försök inte Imponerande finnar med den här metoden utan att sterilisera nålen.
 5. Peta. Med sterila nålspetsen, gör en mild peta på själva ytan av finne vita huvud. Gör inte en djup poke! Allt du behöver göra är att minsta säcken in i ytan på huvudet, och pus kommer att börja sippra ut.
 6. Använd vävnad eller gasbinda att pressa, inte dina bara naglar. För att skapa renhet och mildhet, linda pekfingrarna i en del av materialet, använder den för att applicera trycket. Som mest behöver du bara använda en liten mängd tryck omedelbart runt finne att uppmuntra pus att rinna ut. Om du känner att finne är för anbud att utöva påtryckningar, sedan bara hålla vävnaden över pus och låt den absorbera.
 7. Vet när du ska sluta. Din kropp har några bra sätt att berätta när det är dags att sluta poppar finne. Först av allt, kommer pus ger ofta sätt att rensa vätska och blod. Det är ett mycket gott tecken, tro det eller ej, du har eliminerat alla pus som var där!

  Tips för att bli av med finnar utan att skapa mer. Tvätta händerna noggrant.
  Tips för att bli av med finnar utan att skapa mer. Tvätta händerna noggrant.

  Om du inte ser blod, utan att märka att flödet av pus har minskat, sedan sluta utöva påtryckningar. Du kommer förmodligen börjar känna trycket mer akut eftersom pus slutar komma ut ändå. Någon av dessa observationer bör signalera till dig att du måste sluta. Om du försöker att smälla finne bortom denna punkt, riskerar du att göra mer skada det än något bra du gjorde bort pus.

Slutligen alltid hålla rätt perspektiv om din finne. Där du se Mt. Vesuvius, ser alla andra en liten dyn eller på sin höjd en Drumlin. När vi glömma detta, är vi mer benägna att prova desperat, traumatiska finne-klämma som leder till mycket värre finnar. Var försiktig och tålmodig när du brukar din finne, och ditt ansikte kommer att belöna dig. Nu när du vet hur man pop en finne på rätt sätt, kan du känna dig säker på att bli av med finnar utan att lämna ärr efter sig.