E2h

Hur räta tänderna utan hängslen

Vi alla föds med en unik uppsättning tänder, några krokiga, några helt raka och andra med bara mindre fel. Även om du är född med raka tänder kan tänderna bli ändå snett när du blir äldre och din mun ändras struktur, eller om du förlorar en tand och din återstående tänder flytta.

Det finns olika dentala tekniker som kan användas för att räta ut tänderna. Vissa behöver inte nödvändigtvis tråd hängslen eller en ful huvudbonader. Använda hängslen är fortfarande den mest effektiva och snabbaste sättet att räta tänder, speciellt om tänderna är måttlig till dåligt. Det kan vara en obekväm, lång och föga smickrande process för att rätta till sneda tänder.

Men med ny teknik, det finns andra tekniker som kan användas för att fixera sneda tänder utan tandställning. Det är en ortodontist eller din tandläkare som kan avgöra riktning metod som fungerar bäst för dina behov.

Dessa är några av de nya tekniker som har testats:

Hur räta tänderna utan hängslen. Dessa är några av de nya tekniker som har testats.
Hur räta tänderna utan hängslen. Dessa är några av de nya tekniker som har testats.

Invisalign är en innovativa system som används bäst för personer med mindre tänder förskjutning. Resultaten syns oftast i ett år. Systemet använder sig av flera hållare typ språkrör att forma dina tänder, utan använda synliga kablar. De klara Skenorna ser ut tuggummi sköldar och byts var 2 veckor för att sakta flytta tänderna till önskad position. Fördelen med denna metod är att du kan ta bort munstycket, äta bekvämt och borsta tänderna.

Tillämpa Faner kan omedelbart ge en perfekt leende utan att gå igenom den smärta i tänderna uträtning process. Du kan välja att ha porslinsfasader eller faner gjorda av andra anslutna kompositmaterial.

Vissa människor överväga att placera faner som "instant tandreglering" eftersom på bara ett besök till en tandläkare, tänderna kan vara helt i linje. Om dina framtänder är inte särskilt krokiga är porslinsfasader bara placeras över tänderna yta för att få dem att verka raka. Faner ökar också formen och färgen på dina tänder. En nackdel med denna metod är att strukturen för några av dina tänder som är naturligt frisk kan behöva tas bort för att fästa faner. Faner måste också bytas ut.

Kosmetisk konturering är en annan teknik som används för att räta tänder, speciellt om dina tänder är överfulla. Dina tänder är omformas med en smärtfri process slutfördes i en rad förfaranden. Det tar upp till tre besök till en tandläkare innan tänderna rätas. Om den nödvändiga riktning inte är allvarlig, är en ortodontisk anordning som är avtagbart ges. Kosmetisk konturstyrning görs på de bästa tänderna bara.

En ny tandreglering kallas Sex månaders leende använder fästen och ledningar som är tand-färgad. Processen syftar till att flytta tänderna ses när du ler. Du måste besöka din tandläkare för 10 till 15 minuter var 4 till 5 veckor att regelbundet justera hängslen tills behandlingarna är klara på bara sex månader.

Invisalign är. Kosmetisk konturering.
Invisalign är. Kosmetisk konturering.

Det är bäst att fråga din tandläkare att presentera, möjliga alternativ att räta tänderna utan hängslen. Låt honom eller henne rekommenderar vilken behandling som är bäst för din typ av tänder.

Om du fortfarande beslutar att använda hängslen är fortfarande den bästa för dig, har du möjlighet att använda tydliga hängslen eller den typ som kan placeras på baksidan av tänderna.