E2h

Hur schemalägger en daglig rutin träning

Att ha motivation och beslutsamhet för att gå ner i vikt genom träning kan tyckas vara allt som behövs för att lyckas. Tänk igen. Du kan ha rätt skäl och den bistra lösa, men om du inte har ett system, då kan du bara räkna med att säga adjö till dina mål snart. Det behövs ett system och detta inkluderar ett schema av din träning rutiner. När allt, även om ett träningspass är en fysisk aktivitet, det kräver en del tankearbete på förhand som att skapa eller söka ett program, logga, tips, planera, etc.

För att ställa in ett schema som passar för dig, kan följande tips vara till hjälp.

  • Den bästa tiden på dagen för cardio eller styrketräning är tidig morgon. Smog har inte byggt upp så mycket ännu att irritera dig när du joggar utomhus. Kroppens kolhydrater nivå är också låg på den tiden, vilket gör att du bränna fett mer effektivt.
  • Om att vakna upp tidigt är för mycket för dig, eller om du måste köra tidigt till kontoret alltid, ställ sedan in ditt schema efter jobbet i gymmet. Du kan hantera din vikt och du kan göra dig av med stressen från jobbet innan en natts vila.
  • Ange ett veckoschema som du verkligen kan hänga med. Det räcker inte med att du skriver ner det. Det får inte vara hopplöst krävande. Annars kan du bara sluta kränka ditt eget program tills du kan tänka dig att förkasta ansträngning helt.
  • Inte schemalägga inte en träning för två dagar i sträck. Du ska rita en varannan dag. Det skulle även vara bättre om du växlar din konditionsträning med styrkeövningar.
  • För en holistisk och balanserad träning, bör du inte bara en typ av rutin. Inkludera aeroba övningar och en vikt lyft program. Resultatet kommer inte bara vara viktminskning. Du kan också byta ut fettet försvinner med väl tonade muskler.
  • Target den hela uppsättningen av muskelgrupper i kroppen. Kontrollera att schemat för din träning rutin gör att du kan träna alla typer av muskler vid olika tidpunkter. Du kan följa en tre-dagars cykel för detta. Fokusera på en muskelgrupp i tre dagar och sedan en annan för de kommande tre dagarna.
  • Ett schema för veckan kan vara bra, men det skulle även vara bättre om du har en mer specifik plan för varje träningspass. Detta innebär att du måste dela upp din träningstid i flera rutinmässiga perioder, kombinerar de lätta och tunga övningar och sätta korta pauser i mellan.

Med ett schema för din träning varje dag

Hur schemalägger en daglig rutin träning. Den bästa tiden på dagen för cardio eller styrketräning är tidig morgon.
Hur schemalägger en daglig rutin träning. Den bästa tiden på dagen för cardio eller styrketräning är tidig morgon.

Med ett schema för din träning varje dag, har man ett system som kan vägleda dig i din väg till viktminskning och en sund kropp. Men detta fortfarande inte skulle garantera dig framgång. Ett schema, även om välskriven och detaljerad, är precis som en rad självpåtagna regler. Utan lite självbehärskning, kommer ditt schema är bara bra ut på papperet. Så, göra ett drag och du kanske vill börja idag!