E2h

Hur skum rulla IT band

Den iliotibial bandet eller IT band är en bindväv som finns på sidan av din övre benet, nedanför höften och ner till knäet. På grund av en hel del promenader, löpning och fysiska sporter, kan IT-bandet blir väldigt tight och hård. Många knutar kommer att börja utvecklas i denna del av benet och blir mycket obehagligt och lite smärtsamt att göra enkla stretching mycket svårt.

Vad kan bli av med knutar på IT bandet är en skum rulle som kan köpas i idrott och varuhus. Det kan vara smärtsamt, men det kommer att vara värt det. Följande steg kommer att lära dig hur du skum rulle IT band.

  • Skaffa en skum rulle. Först måste du skaffa en skum rulle. Du kan köpa en av dessa i en sportartiklar butik eller i ett varuhus som Target eller Costco. Du kan också söka på nätet efter en skum rulle.
  • Precisera smärta och skummet rulla. Hitta området smärta och stelhet i benet. Nu är det dags att sätta skummet rullen på prov. Ligg på sidan, den sida av benet, där du känner täthet. Placera skummet rullen i höften i horisontellt läge och försöker lyfta benen upp. Nästa, rulla ner benet till platsen med knut. Låt massage skum rulle som knut. Håll det där i minst en minut. Efter minst en minut, fortsätter att rulla ner benet tills du hittar en annan plats. Återigen, låt rullen massera den i minst 60 sekunder.

    Hur skum rulla IT band. Skaffa en skum rulle.
    Hur skum rulla IT band. Skaffa en skum rulle.

    Håll rullande kroppen från höften till ovanför knät. Stoppa varje gång du känner en knut och låt maskinen massage det under en minut. När du gör ett ben, göra den andra sidan. Ligg på den andra sidan av kroppen och upprepa proceduren. Om du verkligen vill knutarna att försvinna, göra om dem genom att placera rullen på den knut igen. Eller så kan du prova att hålla skummet rullen på en knut i mer än 60 sekunder, så länge du kan ta smärtan.

  • Bara några påminnelser. Om du är en idrottsman eller om du alltid känna täthet på benen, använd skum rulle så mycket du behöver. Dessutom gör skummet rullen inte knutar helt försvinna. Se till att vila benen efter att du använt skum rulle. Och se till att sträcka på benen så mycket du kan innan och efter du promenera, jogga, springa eller motion. Massor av stretching, med lite vila och skummet rullen kan eliminera täthet och knutar på benet.


Genom att följa stegen som nämns ovan, vet du nu hur du använder skum rulle på IT bandet. Efter att ha använt det, bör benen inte stel och du är fri att röra benen utan täthet och med mycket frihet och komfort.