E2h

Hur slå colon irritabile den naturliga vägen

Diarré och förstoppning är obekväma ämnen att diskutera. Men för dem som lider av Irritable Bowel Syndrome (IBS), det finns inget sätt "runt den. Om du lider av besvär av kronisk diarré, gaser, kramper och förstoppning, det finns naturliga sätt att hitta lindring.

 1. Titta på vad du äter. Bearbetade livsmedel är ofta lastade med konstgjorda tillsatser som kan förvärra dina symtom. Försök att äta färskvaror. Undvik alkohol, kaffe och kolsyrade drycker, eftersom de förvärra problemet.

Hur slå colon irritabile den naturliga vägen. Titta på vad du äter.
Hur slå colon irritabile den naturliga vägen. Titta på vad du äter.

 • Håll ett livsmedel och symptomdagbok för en månad. På en daglig basis, spela in vad du äter och hur det påverkar dina tarmar. Med tiden kommer du att börja se mönster av livsmedel som orsakar skov.
 • Undvik laxermedel, steroider, antacida, aspirin, sömntabletter, och om möjligt, p-piller. Alla dessa substanser är kända för att irritera tarmen. Magen nerver är också mycket känsliga för nikotin, så undvik rökning och rökiga platser.
 • Gurkmeja bekämpar inflammation och överdriven sammandragningar tarm muskler. Dess anti-inflammatoriska egenskaper inibit den kemiska histamin, vilket kan orsaka att musklerna i tarmen att ingå avtal onormalt. Den rekommenderade dosen är 600 mg standardiserat gurkmejaextraktinnehållande dagligen.
 • Grapefrukt är en naturlig antibiotika som är också effektivt mot jästsvampen Candida. Det har visat sig lindra förstoppning, gasbildning och magbesvär. Det kan tas i kapselform eller som ett flytande extrakt.
 • Återupprätta den optimala balansen mellan "goda" bakterier i tarmen genom att ta kosttillskott som kallas probiotika. Normalisera bakteriell balans minskar risken för täta skov.
 • Kronärtskocka extrakt har visat sig lindra symtom inklusive gasbildning, uppblåsthet, magsmärtor och illamående, och har använts av grekerna sedan 4: e århundradet f.Kr. Den rekommenderade dagliga dosen är 320 mg av standardiserade kronärtskocksextrakt.
 • Bär starka myntverk med dig. Naturläkare använder ofta pepparmynta för att lindra matsmältningsbesvär, illamående, och IBS symtom. Du kan också prova pepparmynta te eller pepparmynta kapslar olja.
 • Psylliumskal (en stor källa till fiber) är mycket effektivt för behandling av både förstoppning och diarré. Om du tar det vid sänggåendet i ett glas varmt vatten eller mjölk, fungerar den som ett laxermedel, men om du tar det i yoghurt, kommer det att fungera som bindemedel.
 • Om stressen orsakar dina symtom förvärras, försöka ta citronmeliss i ditt te. Placera några blad av örten i kokt vatten, låt den stå, sedan dricka. Eller, kan du lägga ett par droppar av citronmeliss eterisk olja i ett varmt bad för att lindra smärtsamma tarm spasmer.
 • Nut gräs (Cyperus rotundus) är en ört ingrediens i traditionella indiska och asiatiska anti-diarré formuleringar. Den kommer i olika former, och som ingrediens i många produkter. Kontakta en god hälsa butik nära dig.
 • Sök läkare om symtomen kvarstår under mer än 12 veckor under en ettårsperiod. Din läkare kan skilja mellan IBS och andra villkor såsom tarmcancer genom att undersöka dig och göra en rad tester.