E2h

Hur sluta ha mardrömmar: naturläkemedel sömn och tips

Lär dig att övervinna sömnstörningar så du kan känna utvilad igen

Har din nattliga strävan efter trevliga drömmar kapats av mardrömmar? Börjar du frukta natten på grund av de fasor kan det medföra? Det finns åtgärder du kan vidta för att uppmuntra glada drömmar och återta din sinnesfrid. Det är dags att ha bra drömmar igen! Här är några förslag för att konkretisera:

  1. Stress. Stress är en av de vanligaste orsakerna till sömnstörningar i Europa, oavsett om vi pratar om mardrömmar eller sömnlöshet. För att få färre mardrömmar ska ditt första steg vara att meditera och lindra stress innan läggdags.
  2. Att göra en lista över saker att komma ihåg. Känner du det finns så många saker att försöka komma ihåg till nästa dag? Istället för att jonglera dessa hotande överväganden i huvudet hela natten, göra en lista över dem och sedan vila, säker på att du inte kommer att glömma något. Detta är en av de bästa sömn tips för att hjälpa tömma hjärnan på alla tankar.
  3. Varmt bad ungefär en timme före sänggåendet. En trevlig, lugn bad kan vara precis receptet för avkoppling och den mest lugnande av alla sömn rättsmedel. Lägg till några aromterapi produkter vars milda dofter kommer dröja även efter att du är i sängen. Kroppen värme och avkopplande dofter hjälper dig att nå lyckligare drömmar.
  4. Lugnande musik. Istället för att lyssna på soundtracket en Stephen King-film, kanske du ska prova lite musik som ger sinnesfrid innan läggdags. Eller så kan du även köpa en samling av lugnande ljud från naturen (som vågor som kraschar på en strand eller vattenfall i en skog) för att följa din sömn - du kanske har skrattat åt dessa inspelningar i det förflutna, men de hjälper människor att undvika mardrömmar.
  5. Meditation. Lär meditationstekniker genom att anmäla dig klasser eller forska meditation på nätet. Tusentals år av mänsklig praktik av naturliga sömn rättsmedel kan inte ha fel.
  6. Tänk på vad dina drömmar kan betyda. Ett sätt att se drömmar är som försök ditt undermedvetna för att kommunicera med ditt medvetna hjärnan. Ta dig tid att reflektera över symboliken och bana av dina drömmar. Inte bara stannar vid de negativa känslorna - utforska dem djupare. Möjligen dina mardrömmar kommer att sluta om du får meddelandet bakom dem. Men andra gånger är det extremt svårt att komma fram till någon tillstymmelse av mening (se Therapy nedan).
  7. Matvanor. Prövningar matsmältningen kan orsaka mardrömmar också. Äta tidigare på kvällen är inte bara en god vana att upprätthålla en god kroppsvikt och hälsa, men det är också bra för dina drömmar. Som en extra bit av råd om hur man sova gott, reservera kryddig, oljig och gas orsakar måltider för frukost och lunch i stället för middag (ansamling av gas och syra kan översätta till mardrömmar när lamporna är släckta).
  8. Exponering för skräck innan läggdags. Om du tittar på människor rippa varandra i stycken (antingen i en film, på nyheterna eller i ett videospel) precis innan sängen, är det konstigt att en del av resten av dessa fruktansvärda syner kunde krypa in i dina drömmar?
  9. Droger och alkohol. Nikotin, alkohol och illegala droger kan potentiellt orsaka mardrömmar. Men vissa receptbelagda läkemedel kan göra detta också. Tala med din läkare om du misstänker att en föreskriven drog ger dig mardrömmar. Dessutom, även om du tror att vissa läkemedel faktiskt hindra dig från att ha mardrömmar ska du inte lita på dem eftersom dessa ämnen faktiskt minska kvaliteten på din sömn i allmänhet. Du måste hitta sätt att uppnå tillfredsställande och glad sömn utan hjälp av droger.
  10. Terapi. Om dina mardrömmar kvarstår trots gemensamma ansträngningar som beskrivits ovan, se en terapeut och lär dig mer om det här problemet. Även detta kräver en monetär investering, kan behandlingen hjälpa dig möta de djupare psykologiska rötter av dina mardrömmar på ett sätt som ofta är mycket svårt för en person att göra ensam.
Hur sluta ha mardrömmar: naturläkemedel sömn och tips. Att göra en lista över saker att komma ihåg.
Hur sluta ha mardrömmar: naturläkemedel sömn och tips. Att göra en lista över saker att komma ihåg.

Natt efter natt av skrämmande drömmar kan få dig att känna sig maktlös, men inte ge efter för den illusionen. Genom att göra dessa små justeringar av nattliga rutin, har du möjlighet att bli av med dina mardrömmar. Sov gott!