E2h

Hur sluta vara hungrig genom att äta protein, fibrer och "bra" fett

Dieter kan lämna dig hungrig

Dieter kan lämna dig hungrig, deprimerad och irriterad. Det finns många typer av dieter ute på marknaden, men de flesta består av en viss nivå av fattigdom. Oavsett om det är att skära ned på kolhydrater, fett eller gå vegan, kan många dieter inte göras realistiskt i längden.

Hur sluta vara hungrig genom att äta protein, fibrer och "bra" fett. Välj magert proteinkällor.
Hur sluta vara hungrig genom att äta protein, fibrer och "bra" fett. Välj magert proteinkällor.

Ett sätt att banta som är rimligt och genomförbart är att äta magert protein, öka din fiber intag och konsumerar rätt typ av fet mat. Genom att äta en väl balanserad måltid kan du lindra hunger smärtor du känner och sluta känna så eftersatta.

  • Äta frukost. För att ställa din ämnesomsättning rätt för dagen, måste du börja med en god frukost. Gör frukost låg fetthalt utan även en källa till protein. Till exempel kan du ha en skål med stål skära havre för fiber och servera den med några nötter och soja mjölk eller skummjölk. När du äter en lätt frukost, kommer ditt blodsocker doppa inte så att du hamnar binging resten av dagen.
  • Välj magert proteinkällor. Du behöver protein för att bygga muskler. Om du äter kött, byta från panerad fläskkotletter till grillad kycklingbröst. Välj nötkött med en minimal mängd av synligt fett och mindre marmorering. Protein gör att du känner fullt direkt, så tänker du tjänstgör storlekar. Tugga maten väl och lyssna på din kropp signalen att du vet att du har fått nog.
  • Tänk tofu och sojaprodukter. Kött är inte den enda källan till protein. Du kan också konsumera tofu, edamame, sojamjölk och andra sojaprodukter produkter. Dessa är också rikt på protein som din kropp lätt kan metabolisera. Om du inte gillar soja baserade produkter, kan du också äta bönor, som är mycket protein och fiber.
  • Äta nötter. Nötter är inte bara en källa till protein, men också en stor källa till bra fetter. Istället för att nå för en order av stora pommes frites, få en handfull valnötter i stället. När man har pasta, göra pesto med pinjenötter. Amp upp protein och bra fetter i din sallad genom att lägga till några valnötter och pekannötter på din tallrik.
  • Växla till fullkorn. Bli av raffinerade och vita produkter. Om du letar efter fiber, äta livsmedel tillverkade av hela korn. Exempel är brunt ris, fullkornsbröd, och quinoa.
  • Använd olivolja för att få monosaturated fett. Använd extra jungfruolja när du gör en salladsdressing att dra nytta av de goda fetterna i den. Den typ av fett som du inte vill ha finns i smör, margarin och många bakade och förädlade livsmedel. Läs etiketten och hålla sig borta från mättat fett och transfetter. Den typ av fett du vill är monosaturated fett. Denna typ av fett sänker faktiskt kolesterol. Andra utmärkta mat källor för bra fetter inkluderar avokado och lax.


Genom att göra enkla förändringar i hur du äter och hur du förbereder dig mat, kan du gå ner i vikt utan att gå hungrig. Konsumerar en kost rik på rätt balans av protein, goda fetter och fibrer hjälpa dig att må bättre och nöjd.