E2h

Hur smyga " sex om dagen " grönsaker i din kost

Frukt och grönsaker är alltid en del av en hälsosam kost

Frukt och grönsaker är alltid en del av en hälsosam kost. Men det finns människor som inte gillar smaken av grönsaker, som påverkar balansen i sin kost. Detta är vanligt, särskilt med barn. Fallet ska vara okej om det inte har en negativ effekt på kroppen. Det kan dock vara oroväckande, särskilt om personen redan försvagas på grund av otillräckliga vitaminer och för många kalorier från fett och kolhydrater. Ägnar sig åt "sex om dagen grönsaker varje dag" kost är mycket hjälp. Läs artikeln nedan och förstå följande riktlinjer som hjälper dig.

  • Laga mat när de inte tittar på. Kontrollera att barnen inte är där när du lagar mat eftersom de kommer att förlora aptiten om de vet att du har lagt grönsaker till sin favorit köttbullar. Medan du lagar mat, ge dem en knepig eller någon konstprojekt att göra. Kontrollera att de kommer att göra detta långt borta från köket.
  • Slice grönsaker tunt. Skär grönsakerna tunna nog så att de inte kommer att vara mycket märkbar. Ser massor av grönsaker i sin måltid kan utlösa aptit förlust. Om de älskar kött, och sedan skära köttet i stora bitar så att de ska tro att det finns massor av kött jämfört med de planteras.
  • Använd din kreativitet. De flesta barn är kinkiga så du måste hitta ett sätt att överlista dem. Bortsett från att hugga dina grönsaker tunt kan du mos greenerna så att de inte märker det. Kom ihåg att övergången till en hälsosammare kost måste ske gradvis. Ta inte bort kött i dina recept direkt. Istället lägger sina favorit typer av kött som korv eller korv i grönsaksrätter. Du kan uppmuntra dem att äta mer grönsaker genom att säga att deras favorit hotdog eller korv bäst äts med en kopp smörade morötter.

    För vuxna, förbereda två rätter om möjligt. En är en kött-baserade skålen, medan den andra är en vegetabilisk recept. Såser eller soppor med kött och grönsaker är aptitretande. För människor som inte gillar grönsaker, kan du börja med stekt recept som kommer att innehålla morötter eller fritters potatis. Dessutom erbjuder inte godis innan din måltid tid eftersom de kan dämpa aptiten.

  • Förbered frukt och grönsaker drycker ofta. Att frukt shakes och grönsaker smoothies kan ge människor de näringsämnen som de behöver från att äta frukt och grönsaker. Dessa juicer kan köpas eller hemlagad. Du kan också göra popsicles från saften och servera dem som ett mellanmål eller efter måltid glädje.
  • Använd barnmat. Barnmat kan användas som ett substitut i tider som du inte har tillräckligt med tid för att göra måltiden. Bara använda en skvätt barnmat till måltiden. Till exempel lägga till några pumpa puré till kyckling nudelsoppa. Det kommer inte att märkas, och det kommer att göra soppan mer näringsrik.
  • Alltid erbjuda hälsosamma produkter i samband med måltid. Gör detta även om de inte gillar grönsaker. Det finns tillfällen där de är på humör att äta greener. Om personen råkar ha en viss typ av frukt eller grönsaker, sedan servera mer av den, oftare. Med en trevlig middagsupplevelse kommer grönsaker och frukt-ätande snart en positiv upplevelse för den tidigare picky eater.


Alltid se till att det finns grönsaker på bordet

Hur smyga " sex om dagen " grönsaker i din kost. Laga mat när de inte tittar på.
Hur smyga " sex om dagen " grönsaker i din kost. Laga mat när de inte tittar på.

Alltid se till att det finns grönsaker på bordet. Du bör också lära dig hur du kan förbättra din matlagning. Kom ihåg att vi alla älskar saftiga rätter. Så om din vegetabiliska menyn är verkligen aptitretande, då även den mest glupsk kött älskare kommer att lockas av din specialitet.