E2h

Hur snabbt för andlig upplysning

Fastan är en praxis som utförs av flera religioner

Fastan är en praxis som utförs av flera religioner. Berövande av mat, dryck och andra förnödenheter, är ofta som berikande för själen. Fasta betyder oftast inte konsumerar någon mat eller vatten för en viss tid. Historiskt och skriftbaserade, människor som har fastat inkluderar flera anmärkningsvärda individer. Till exempel fastade Jesus Kristus i 40 dagar och nätter i öknen, och sedan frestas av djävulen, som han övervann. Mahatma Gandhi använde också fasta som ett sätt att få till stånd en fredlig förändring.

Hur snabbt för andlig upplysning. Besluta om vilken typ av fasta kommer du att göra.
Hur snabbt för andlig upplysning. Besluta om vilken typ av fasta kommer du att göra.

Fastan medför andlig upplysning eftersom du beröva sig själv av fysiska nödvändigheter. Detta kan ske i olika former. Vissa religioner bara snabba för vissa tider på dygnet. I vissa religioner innebär fastan fortfarande äter mat, men minska intaget.

Besluta om vilken typ av fasta kommer du att göra. Detta beror på dina andliga övertygelse. Som tidigare nämnts kommer vissa religioner föreslå att du bara ta en hel måltid under dagen, och minska intaget av de andra måltiderna (eller inte tar dem alls). Till exempel kan du ta bara vanligt vatten och bröd. På så sätt kan du hålla fortfarande din kropp fysiskt utan hänge oss åt nöjen mer läcker mat.

Besluta om längden. Kristus fastade i 40 dagar och 40 nätter. Detta antal har betydelse i skrifterna, inte bara i den kristna inställningen, men också i judiska och muslimska tro. I modern tid, är fastan vanligtvis en dag i taget. Till exempel under Lenten säsongen, katoliker och kristna fasta på askonsdagen, fredagar i fastan, och under påskveckan.

Rådgör med din läkare. Innan du gör fastan av något slag, är det oftast bäst att fråga din läkare om råd. De flesta människor kan pågå utan en måltid eller utan dagens måltider, men kommer att behöva vatten för att hålla sina kroppar hydratiserade. Om du är diabetiker, kanske du vill ompröva, eftersom fastan kommer huvudsakligen blodsockret att vara oberäknelig. Före fastan, se till att du fysiskt är passar!

Fastan är en praxis som utförs av flera religioner. Rådgör med din läkare.
Fastan är en praxis som utförs av flera religioner. Rådgör med din läkare.

Göra det gradvis. De flesta människor misslyckas med sin fasta eftersom de plötsligt minskar födointaget. Istället för att göra detta, försök att gradvis minska ditt ätande. Justera dina matvanor en eller två veckor innan du börjar fasta. På så sätt kommer din kropp inte bli chockad av förlusten av livsmedel.

Ät ljus. Innan din fasta

Ät ljus. Innan din fasta, försök att äta ljus. Undvik kött och tunga måltider. Ta på bara frukt, grönsaker och bröd. Drick bara vatten.

Be. Eftersom ditt fokus är andlig upplysning

Be. Eftersom ditt fokus är andlig upplysning, passa på att be. Gör detta inte bara medan du aktivt fasta, men även i hela beredningen och efter. Upplysning inte bara komma inifrån en viss tidsperiod, men det kan åstadkommas genom hela erfarenheter.

När du är klar med din fasta

När du är klar med din fasta, införa livsmedel gradvis. Gör chock inte din kropp att acceptera mat av hetsätning. Prova att ta in vätskor som juice och vatten först, och sedan soppor. Sedan kan du börja gradvis äta fast föda igen. Kom ihåg innebär fasta disciplin och självkännedom, vilket är viktigt för att uppnå andlig upplysning.