E2h

Hur sova gott och vakna utan ansträngningar

Att få en god natts sömn är väsentlig för din hälsa

Att få en god natts sömn är väsentlig för din hälsa. När allt är det under de olika sömn cykler som kroppen återskapar och kan återhämta sig från stress av dagen. För vissa människor, faller för att sova är en svårighet, så de vaknar upp och känner unrested eller trött.

För många människor

Hur sova gott och vakna utan ansträngningar. Gör ditt rum och säng en bekväm och avkopplande fristad.
Hur sova gott och vakna utan ansträngningar. Gör ditt rum och säng en bekväm och avkopplande fristad.

För många människor, tar de till att använda alkohol eller medicin. Emellertid är bieffekt av detta att det blir ganska svårt att vakna på morgonen. Dessutom är det inte en bra idé att vara beroende av kemikalier eller läkemedel för långtidsbehandling. Det finns många saker du kan göra så att du kan sova gott och vakna upp utan ansträngning. Här är några saker du kan prova.

  • Gör ditt rum och säng en bekväm och avkopplande fristad. Det första du behöver göra är att se till att du har ett rum som gynnar sova. Ha en bra madrass med gott stöd och få de bästa kuddar och sängkläder du har råd.
  • Dämpa belysningen. Lämna inte ett ljus på när du går till vila. Gör ditt rum så mörk som möjligt. Även med hjälp av en mobiltelefon bredvid din säng som en klocka kan störa din sömn cykel på grund av ljuset den avger. Om du måste sova med ett ljus på, prova att använda en patch sömn öga för att blockera ut ljuset.
  • Stäng av tv. Den enda underhållning som pågår i ditt rum ska vara samtal, kön och läsning. Om en make beslutar att titta på TV medan den andra sover, kan det väcka sovande make. Dessutom blir det svårt att sova när det finns ljus och buller i rummet. Av samma anledning bort datorn i sovrummet.
  • Använd aromaterapi. Spraya lite lavendel linne spray på dina lakan. Använd en tvätt aromaterapi bad för att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad. Lavendel i aromaterapi har visat att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad, somnar och vaknar mer utvilad.
  • Meditera innan du somnar. Gör några djupa andning övningar innan du sover. När du mediterar, släpper all stress och negativitet av dagen. Som du avsiktligt sakta ner din kropp kommer du få en känsla av lugn. Du kommer att upptäcka att din sömn är mer vilsam och du vaknar laddas utan någon ansträngning alls.
  • Få massage. En massage kan hjälpa dig att känna dig avslappnad och de-betonade, vilket hjälper dig att sova lugnare och vaknar utvilad. Få en tidigt på kvällen eller innan du somnar så att du kan skörda fördelarna när du sover.
  • Ha sex. En orgasm kan hjälpa dig att slappna av och somna snabbare. Dessutom, om kön är särskilt bra, kan du vakna upp tidigare för att ha lite mer.
  • Har en regelbunden sömncykel. Gå till sängs tidigt och på samma tid varje kväll för att träna din kropp på att vakna samma tid varje dag. Sova i på helgerna stör din dygnsrytm, så undvik att vistas upp sent så att du inte har svårt att vakna upp på morgonen.
  • Itu med alla personliga frågor som stör dig. Ha sömnsvårigheter är ett tecken på ångest, speciellt när du befinner dig vaken mellan klockan 01:00 till 03:00. Söka rådgivning eller ta dina personliga problem som orsakar dig att ha en orolig natt, så att du kan sova gott.

Om du fortfarande har svårt att sova, hitta dig själv gungade och vrida på natten och vakna upp med stor möda, rådfråga din läkare.