E2h

Hur sover bättre med hjälp av en sömn dagbok

Människor är varelser av vana

Människor är varelser av vana. Detta innebär att vi ofta följa vissa rutiner och vanor, och vi gör vad vi är vana vid att göra. Du vaknar på morgonen, följa vissa rutiner som att borsta tänderna, hälla mjölk för dina frukostflingor, duscha och klä upp för arbete, och liknande.

Hur sover bättre med hjälp av en sömn dagbok. Skriv ner annan information.
Hur sover bättre med hjälp av en sömn dagbok. Skriv ner annan information.

Sömn är en av de aktiviteter som människor inte kan göra utan, och sömn påverkas ofta av vana, liksom.

De flesta människor har en sänggåendet

De flesta människor har en sänggåendet, och detta är ofta den timme som du redan känner att du är trött. Dock skulle vissa människor upplever problem med att somna. Ännu fler människor kommer att ha rastlösa nätter, eftersom de kommer att somna, men inte nå djupt sömn nivåer kallas REM-sömn, där kroppen är som mest vilsam tillstånd och där cellerna regenerera sig.

Att hålla en sömn dagbok hjälper dig att sova bättre genom en mängd olika sätt. Det kommer att hjälpa en sömn terapeut avgöra några problem du har med att sova, eller om du uppnår optimala nivåer av sömn.

Spela sömn ibland. Även om det är omöjligt att skriva något medan du sover, ska du åtminstone försöka att vara så korrekt som möjligt med tider. Till exempel, när du är på väg att sova, anteckna att du börjar lägga sig ner och gå till sängs. När du vaknar upp mitt i natten, notera dessa tider. Så snart du vaknar, skriv ner den ungefärliga tid som du har somnat. Notera även när du vaknar.

Människor är varelser av vana. Vara så noggranna som möjligt.
Människor är varelser av vana. Vara så noggranna som möjligt.

Skriv ner annan information. Bortsett från inspelning sömn gånger, kommer du också skriva ner annan information. Hade du drömmar? Vad var det här? Var du orolig under din sömn, eller har du haft en avslappnad tid.

Du kommer också att behöva skriva ner andra saker som du har gjort under dagen. Dessa kommer att innefatta motion, mat, kaffe konsumtion, rökning och liknande. Dessa kommer att hjälpa dig eller en sömn terapeut granska möjliga orsaker till oroliga sovande. Till exempel kan du upptäcka att du har en svår tid att somna om du drack kaffe efter lunch tid. Eller att du har en trevligare, avslappnad sömn om du utövar på eftermiddagen.

Vara så noggranna som möjligt. Även om det kan vara svårt att spela faktiska sömn gånger, försök att vara så korrekta som möjligt. Ändra inte din sömn och vanor bara för att göra din journal ser mer intressant. Syftet med en sömn journal är att avgöra vilka vanor och aktiviteter du gör som påverkar sömnen.

Dela information med din terapeut eller läkare. Du kommer att behöva föra en dagbok för ett par veckor, men du kan dra mer nytta av att hålla en sömn dagbok för en månad eller mer. Detta kommer att hjälpa terapeuten diagnostisera dig för eventuella potentiella problem. Han kommer också att kunna rekommendera ytterligare åtgärder och förändringar vana som kan hjälpa dig att sova bättre.

Sömn är en viktig del av våra liv

Sömn är en viktig del av våra liv. Genom sömn, vi vila, förnya, och vi ibland leva ut våra passioner och fantasier genom drömmar. En sömn dagbok kan hjälpa dig att sova bättre genom att peka ut potentiella sömnlöshet och sömnproblem.