E2h

Hur sug en bebis näsa med en glödlampa spruta

Glödlampa sprutor är användbara verktyg att ta bort hinder från barnets näsa. Det tar bort slem, mjölk och andra vätskor som kan bildas i ditt barns näsa. Om du märker att ditt barn har en igensatt näsa, kan du använda en glödlampa spruta att ta bort slem som är fångade i den.

Här är ett enkelt sätt att suga ditt barns näsa med en glödlampa spruta.

  • Observera ditt barns näsborrar. Om du märker att ditt barn har en svår tid att andas, kontrollera näsa för hinder. Slem är en vanlig hinder. Om du märker att ditt barn har en rinnande näsa, behöver du inte använda en glödlampa spruta att ta bort slem i den. Men om du märker att ditt barn har en igensatt näsa, måste du använda en glödlampa spruta att ta bort slem. Glödlampa sprutor finns i apotek eller butik där babyprodukter säljs. En glödlampa spruta har en rund sfärisk ände ansluten till en rörliknande struktur. Det är billigt.
  • Se till att ditt barn är väl utvilad. Om du märker att ditt barn är kinkig, försök inte ta bort slem. Se till att han är lugn när du gör detta. Lägg honom på en plan mjuk yta som en säng. Håll huvudet försiktigt och pressa den runda sfäriska änden av lampan sprutan. Du kommer att märka att luften kommer ut när du gör detta. Se till att den sfäriska änden kläms helt. Försiktigt in den andra änden i näsborrarna. Försiktigt frigöra handen klämma den sfäriska änden. Du kommer att märka att slem sugs ut ur ditt barns näsborre. Om det inte gör det kan du behöva klämma den andra näsborren eller tryck med tummen. Tvinga inte röret i ditt barns näsa. Detta kommer bara att irritera ditt barn och kan också skada ditt barn också.
  • Rengör lampan sprutan. Du måste rengöra sköljblåsa innan den används igen. Rengör den genom att klämma slem på en silkespapper. Du kan behöva upprepa detta steg och om igen. Se till att glödlampan sprutan är fri från slem. Du behöver inte att desinficera lampan sprutan med alkohol eftersom det kommer att irritera ditt barns näsa.
  • Upprepa samma procedur med den andra näsborren. Det finns vissa fall där endast en näsborre är igensatt. Om du märker detta, behöver du inte att upprepa stegen. Men om det är igensatt måste du upprepa stegen.


Det är viktigt att rengöra sköljblåsa noggrant efter användning

Hur sug en bebis näsa med en glödlampa spruta. Observera ditt barns näsborrar.
Hur sug en bebis näsa med en glödlampa spruta. Observera ditt barns näsborrar.

Det är viktigt att rengöra sköljblåsa noggrant efter användning. Använd tvål kallt vatten för att desinficera och rengöra lampan sprutan. Se till att du pressa den flera gånger för att ta bort slem helt. Det är viktigt att skölja lampan sprutan efter soaping det.

Det finns olika lösningar som du kan släppa i ditt barns näsborre för att göra slem lättare att sug ut. Saline näsdroppar gör slemhinnor mjukare vilket gör dem lättare att sug ut. Saline näsdroppar finns på apotek.

Alltid sug barnets näsa före utfodring

Alltid sug barnets näsa före utfodring. Kräkningar kan inträffa om du sug barnets näsa efter utfodring. Du kan också använda glödlampa sprutor för att ta bort mjölk fastnat i ditt barns näsborre.