E2h

Hur ta hand om anala fissurer postpartum

Analfissurer är en plåga att ta itu med

Analfissurer är en plåga att ta itu med, bokstavligt och bildligt. Post partum analfissurer är mest obekväma, eftersom de punktera en smärtsam men givande processen för att hjälpa ge liv åt en annan ung person på jorden. I en fas där undvikande inte längre är möjligt, kan du gå till förebyggande åtgärd eller skada kontrollåtgärder. Snabbare återhämtning från analfissurer är möjligt, särskilt om du tar hand om det på rätt sätt. Här är några sätt som vårdar postpartum analfissurer:

Hur ta hand om anala fissurer postpartum. Varm eller kall lättnad.
Hur ta hand om anala fissurer postpartum. Varm eller kall lättnad.

  1. Fiber. Fiber minskar den potentiella stressen anus måste gå igenom varje gång du sitter på ditt badrum tron. Äta en fiber rik uppsättning av livsmedel kommer att säkerställa att du inte kommer i onödan att LÄMPOR ditt sätt att släppa ut tarmarna. Ditt huvudsakliga mål är att hålla din anala området så fri från stress som mänskligt möjligt, och detta är det första steget för att uppnå detta.
  2. Avföring. Din avföring måste vara så avslappnad som möjligt. Om det inte går Tvinga inte det eftersom det kommer att utlösa förödelse på dina sprickor. Bara se till att du inte glömmer att andas in och ut långsamt som du låter tarmarna ut.
  3. Exponering. Detta är ganska svårt att uppnå under dagen, men du måste låta lite luft komma till såret för snabbare läkning. Det innebär att du måste då kasta bort dina underkläder och kläder för att exponera din anal sår från tid till annan. Se bara till att hålla dina dörrar låsta när du gör detta.
  4. Varm eller kall lättnad. Extrem värme och kyla kan lindra smärta och obehag. Få en ren kall eller varm kompress att placera i det drabbade området. Du kanske vill ändra din sovställning för att kunna oss detta regelbundet och hjälper dig att somna.
  5. Rengöring. Trollhassel på bomullsrondeller är det bästa renande verktyget, särskilt efter en avföring. Konstant rengöring är viktigt, men se till att du gör det så mjukt som möjligt.
  6. Läkemedel. Mediciner som ordinerats av läkare eller specifika instruktioner ges till dig för operation är avgörande för din återhämtning. Några tuffa kvinnor kan vänta på att läka på egen hand, men sedan finns det vissa svåra fall som verkligen behöver medicinsk hjälp. Se till att du inte hindrar medicinsk hjälp som är tillgänglig för dig och dra nytta av alla möjligheter att läka snabbt.
  7. Rörelse. Rörelse i form av ljus motion hjälper sakta du kommer tillbaka till din gamla rutiner och återinför dina analfissurer tillbaka till den verkliga världen. Om du bor stillastående hemma med din spricka, kommer det fester precis och har du helt orörlig. Gör några trädgårdsarbete och ljus uppgifter.
  8. Kegel. Kegel övningar är till hjälp i särskilt stärka din kärna muskler och din mellersta kroppsyta. Detta är till hjälp särskilt för att hjälpa undvika en annan instans av analfissurer i framtiden. Den nya flexibilitet kan användas för många saker.
  9. Vattenintag. Få mycket vatten under denna mycket smärtsamma fas av ditt liv. Många kvinnor med postpartum analfissurer har dragit enorma fördelar av denna naturligt förekommande vätska. Och det sparar du krångel från andra hälsoproblem också.