E2h

Hur ta hand om en drog muskel

Om du är intresserad av sport

Om du är intresserad av sport, har du förmodligen utsatt dig för mycket av skaderisker. Tillsammans med den gemensamma vrickning och andra värk och smärta, är den vanliga skadan drog muskler. Muskler består av fibrer som löper genom längden av två punkter. De är vanligtvis förankrad till större protuberanser på ben och de gör rörelser av kroppen möjliga.

När muskeln alltför sträcks förbi sina gränser, kan detta orsaka obehag för dig. Detta kan vara ganska smärtsamt och kan leda till symtom såsom inflammation, myalgi (eller muskelsmärta) samt värme i det drabbade området.

Att ta hand om en drog muskel är något som borde vara allmänt känt för alla idrottare oavsett om du är en helg krigare eller en professionell. Här är de steg som du måste göra för att ta hand om en drog muskel:

Hur ta hand om en drog muskel. Applicera en kall kompress till muskeln för att hålla svullnaden nere.
Hur ta hand om en drog muskel. Applicera en kall kompress till muskeln för att hålla svullnaden nere.

  1. Om du känner att du har dragit en muskel bör du genast sluta spela och ursäkta dig från spelet. Du skulle inte känna till omfattningen av skadan för säker så det är bättre att fela på sidan av försiktighet.
  2. Applicera en kall kompress till muskeln för att hålla svullnaden nere. Inflammation är en normal kropp reaktion på skada, men det kan hålla dig från att flytta lätt från en plats till en annan. Tillämpa en kall kompress kan köpa dig tid.
  3. Ta en icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen, mefenaminsyra eller naproxen. Dessa tre piller kan få svullnaden ner och samtidigt ger lindring för smärtan.
  4. Rest. Ingenting gör verkligen en muskelskada läker snabbare än god gammaldags sängläge. Vid vila, kan du höja den skadade kroppsdelen ovanför ditt hjärta för att minska svullnaden. Detta minskar också mängden lymfa går till är och hindrar den från att samlas.
  5. Om smärtan förvärras och skadan verkar inte bättre efter en vecka, kan du behöva besöka en läkare. En ortoped är den professionella som är bäst rustade att hantera dessa typer av problem.
  6. För att förhindra en drog muskel, alltid göra de nödvändiga stretchövningar före spelet. Värmer upp och stretching gör musklerna mer töjbara och detta också höjer temperaturen i musklerna vilket gör dem mindre benägna att bli chockad av den fysiska aktiviteten.
  7. Försök inte att rusa tillbaka till spelet eller att utöva när återhämtar sig från en skada. Det skulle vara svårare att studsa tillbaka från en grovt skada eller en sönderriven muskel om du inte vänta på att muskeln att läka.

Att ha en drog muskel kan vara en smärtsam och frustrerande prövning för någon som vill svettas ut det på domstolen eller springa runt banan, men det kommer att bli ännu svårare för dig om du inte vilar skadan. Muskler kan reparera sig själva, men bara om du låter dem tid och omständigheterna att fixa sig själva. Bara ha tålamod och du kommer att vara tillbaka i gymmet på nolltid.