E2h

Hur ta hand om lumineers på tänder

Lumineers är ett varumärke av porslin tandfasader och de används som höljen över tänderna. I själva verket är de verktyg kosmetisk tandvård som omedelbart kommer att öka attraktionskraften - tänka blanka vita tänder - om någons leende. Lumineers anses vara en överlägsen form av tandfasader, eftersom de är tunnare och mer transparent än andra märken. De är också reversibel, det vill säga de kan avlägsnas utan att orsaka permanent skada på tänderna. En annan fördel är att de också kan installeras till tänderna inom två tandläkarbesök, och de brukar komma med en fem års garanti. Om du själv har lumineers, här är de riktlinjer att komma ihåg för att ta hand om dem:

  • Ta del av din tandläkare instruktioner. När du har dina lumineers installerat kommer din tandläkare att ge dig specifika och detaljerade instruktioner om hur man bäst tar hand om dem. Begäran om att han skriver ner sina instruktioner så att du skulle ha en praktisk referensguide vid behov.
  • Hand om dina tänder. Detta är det bästa sättet att se till att dina lumineers behålla sin utmärkt skick under lång tid. Det handlar om att öva god tandhygien, som du skulle med din vanliga tänder: borsta tänderna efter varje måltid med en fluor-baserad tandkräm och mjuk borst tandborste. Undvik att använda tandkräm med slipmedel, såsom de med rengöring granulat. Undvik också att använda hemgjorda tandkräm, särskilt de som har bakpulver som ingrediens. För att bli av med matrester mellan tänderna, se till att du tandtråd efter tandborstning. Du bör också gurgla med munvatten efteråt.
  • Vet vilken mat och dryck för att undvika. Kom ihåg att lumineers är starka och hållbara, men du vill inte att ständigt utsätta dem för tryck eller de kanske inte sista du så länge. Undvik bita i hård och klibbig mat, såsom is och hårda karameller, och tuggummi. Att du inte stänker tänderna, även undvika att dricka drycker som kaffe, vin, te och färgade läsk, du bör undvika röka cigaretter och tobak, liksom.
  • Få dina tänder rengörs professionellt och testats av din tandläkare var sjätte månad. Återigen, detta är bara hur du verkligen ska ta hand om dina tänder. Har din tandläkare leta efter tecken på strukturell skada på dina Lumineers, och han kan behöva dra åt eller göra vissa justeringar som behövs. Samtidigt bör du också ha dina tänder genomgår tandrengöring, som en del av vård och underhåll.

Där har ni det

Hur ta hand om lumineers på tänder. Ta del av din tandläkare instruktioner.
Hur ta hand om lumineers på tänder. Ta del av din tandläkare instruktioner.

Där har ni det! Dessa är bara några av de bästa sätten att ta hand om Lumineers på tänderna. Eftersom har dentala installerade faner brukar anses vara en kosmetisk och estetisk procedur, är det inte omfattas av de flesta tandvård planer. Det är därför du skulle verkligen behöva investera en hel del pengar för att få denna typ av behandling för dina tänder. Detta bör motivera dig att utöva mer ansträngning att öva tandhygien förfaranden, om än bara för att se till att dina Lumineers kommer att hålla dig en lång, lång tid och kommer att visa sig vara stort värde för pengarna. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!