E2h

Hur ta hand om ömma muskler

Vi upplever brukar ömma muskler efter en ansträngande träningspass eller promenader delen av dagen eller ens sitter framför en dator för mer än 8 timmar per dag. Under aktiviteter, dina muskler utsätts för en nivå av stress beroende på hur omfattande en verksamhet är. När stressen appliceras musklerna måste sedan öka sin styrka för att följa kroppens behov. Om du upplever ömhet i musklerna, betyder det att den tröskelnivå var nedsatt och detta skulle vara dags att ta hand om dem. Det finns några sätt du kan sjuksköterska här ömhet så läs vidare och bli av med smärtan:

Hur ta hand om ömma muskler. Be en vän att lägga lite tryck på ryggen.
Hur ta hand om ömma muskler. Be en vän att lägga lite tryck på ryggen.

  • Sitt ner och lyfta. Om ömhet är på nedre delen av kroppen speciellt dina ben och fötter, sitta ner på ett fast underlag helst en bra ergonometriska stol med ryggstöd. Höj benet upp något för att ta bort trycket dina fötter och ben. Detta kommer att låta din blodflödet genom jämnt också.
  • Få massage. Även om en massage är bra för att lindra ömma muskler bör du Överdriv inte. Innan massera dina muskler, ta en värmedyna och tillämpa den på de ömma muskler. Värme löser upp några muskelspasmer som lägger upp till sitt ömhet.
  • Krama dina axlar att släppa vissa spänningar på axeln muskler men inte pressa för hårt. Klämma för hårt skulle inte hjälpa att ta spänningen ur dina muskler. Det skulle leda till muskelinflammation och det betyder mer smärta!
  • Be en vän att lägga lite tryck på ryggen. Ryggmusklerna ont oftast när du har suttit på skrivbord i fel läge. Den korrekta sittställning ska vara korsryggen vilande på ryggstödet på stolen och axlarna avslappnade. Datorskärmen ska vara i ögonhöjd för att förhindra påfrestningar på nacken.
  • Ta ett isbad. Fyll ditt badkar med vatten och is. Njut av det för inte mer än 15 minuter och inte vistas blötläggas för mer än det är viktigt! Den kalla temperaturen komprimerar inflammation i musklerna och efter tillämpa det bör du omedelbart följa upp det med en värmedyna. Värmen skulle då stimulera din blodflödet. Om du inte har ett badkar, kan du använda en kall pad eller linda några isbitar i en handduk och håll den på din ömma muskler.
  • Ta lite vila. Ett av de enklaste lösningarna att ta hand om dina ömma muskler skulle vara att få lite vila. Försök att undvika ansträngande övningar eller lyfta tunga föremål så länge som 2-3 dagar. Detta skulle ge dina muskler tid att läka.
  • Ta en smärtstillande. Ta ett piller bör vara din sista utväg. Att ta droger är ibland mycket beroendeframkallande eftersom det ingjuter en uppfattning i ditt sinne att det är en snabb lösning. Var medveten om att du ska göra andra metoder för att ta hand om din ömhet innan dyker i att aspirin.

Kom ihåg att under din läkningsprocess

Kom ihåg att under din läkningsprocess, bör du ta mycket vätska samt att rehydrera. Ät mer protein och kalcium berikade livsmedel för att bygga upp din nödvändigt protein och benstyrka. Du bör hjälpa din kropp att anpassa och förhindra framtida ömhet genom att utöva regelbundet.