E2h

Hur ta hand om stygn efter ärr revidering kosmetisk kirurgi


Att ha ett ärr i ansiktet, eller någon annan del av kroppen för den delen, kan vara pinsamt och irriterande, i bästa fall. Om du är en av de människor som bestämde sig för att vidta åtgärder för att avlägsna eller minska uppkomsten av ett ärr med ärr revidering kosmetisk kirurgi, är du förmodligen glada över att se din nya hud efter det läker. Du kan se till att din hud ser så slät och som ärr-fri som möjligt efter ärr revidering kosmetisk kirurgi genom att följa dessa steg om hur att ta hand om dina stygn efteråt.

Steg 1

Hur ta hand om stygn efter ärr revidering kosmetisk kirurgi. Se till att få skriftliga instruktioner från din plastikkirurg.
Hur ta hand om stygn efter ärr revidering kosmetisk kirurgi. Se till att få skriftliga instruktioner från din plastikkirurg.

Se till att få skriftliga instruktioner från din plastikkirurg. När du är först ut av kirurgi, kommer du inte att kunna minnas mycket på grund av alla de läkemedel du ska vara på. Så se till att, i tumultet den följer dina ärr revidering kosmetisk kirurgi, får du fullständiga skriftliga instruktioner om hur man tar hand om dina stygn. Sjuksköterskorna kommer sannolikt tenderar att detta medan du är under deras vård. Men du vill se till att du kommer att kunna fortsätta att nivån av behandling när du är på din egen. Era instruktioner får mer eller mindre täcka följande steg.

Steg 2

Ändra dina bandage efter behov. När du lämnar sjukhuset efter ärr revidering kosmetisk kirurgi, kommer du att ha bandage eller steri-strips täcker dina stygn. Din kirurg kommer förmodligen föreslå när du tar bort dessa bandage. Men i allmänhet, bör de lämnas på stygnen för inte mer än en dag efter din operation.

Steg 3

Exponera dina stygn. Kvällen på din operation och under de dagar som följer, är det viktigt att ta bort bandagen att exponera ditt stygn. De behöver frisk luft för att läka ordentligt. Plus att det är bra för huden runt området för att kunna torka ut lite. Ta av bandaget och kassera den.

Steg 4

Rengör dina stygn. Med dina stygn exponeras, måste du gå igenom den noggrant uppgiften att rengöra dem. Använd en tops eller en bomullspinne som har doppats i väteperoxid och försiktigt röra den till varje söm på varje ärr. Det är viktigt att du använder en annan bomullspinne för varje ärr så att du inte sprider bakterier eller infektion från en till en annan.

Steg 5

Ändra dina bandage efter behov. Vård för dina stygn ofta.
Ändra dina bandage efter behov. Vård för dina stygn ofta.

Skydda området. När dina stygn från din ärr kosmetisk revisionskirurgi har rengjorts, måste du skydda området från smitta. En aktuell antibiotika kommer att göra detta samt bidra till att påskynda läkningen. Med en ren bomullspinne, applicera en liten mängd till varje söm.

Steg 6

Vård för dina stygn ofta. För att dina stygn för att läka bäst, du behöver rengöra ärren runt dem varje 12 timmar enligt proceduren ovan. Ta först bort eventuell smuts eller crusted områden kring suturer. Applicera väteperoxid, och sedan återanvända din antibiotisk salva. Genom att kontinuerligt sätta denna salva på dina stygn, kommer du främja frisk hud återväxt, vilket bör minska utseendet på dina ärr.

För en vecka efter din ärr revidering kosmetisk kirurgi, måste du fortsätta att rengöra, desinficera och skydda dina stygn för att främja läkning.