E2h

Hur ta reda på om du är gravid

Känner du dig illamående

Känner du dig illamående, med huvudvärk och yrsel? Du känner dig sjuk luktade att vissa skålen din mamma förberett för dig? Kunde inte vara bara en du inte mår bra eller kan det inte vara så att din gravid? Hur kan du säga om du är en? När kan du säga att du är gravid? Det finns tecken på graviditet som du måste notera.

  1. Ett tecken på att du kan ha drabbats av en viss spotting eller vad de säger som lätt blödning. Vanligtvis upplevs mellan 6 till 12 dagar efter befruktningen.
  2. När du är gravid kropp förändringar väntas. En viktig förändring är svullnad av brösten så tidigt som första till den andra veckan av graviditeten. Areolas blir mörkare och under graviditeten. En annan oslagbara vanliga tecken på graviditet är den ständigt populära graviditetsillamående eller illamående. Detta upplevs av de flesta gravida kvinnor mellan den andra till åttonde veckan efter befruktningen.
  3. Även om det kallas graviditetsillamående, kan du få det när som helst på dagen. Det finns några kvinnor som inte får uppleva detta graviditetsillamående, men för det mesta gravida kvinnor få ha detta även under hela graviditeten.
  4. Trötthet och trötthet förväntas också för gravida kvinnor det är därför de tenderar att bli sömnig och inte vill att komma ur sängen alls. Detta är bara normalt.
  5. Ett annat tecken på att du är gravid är frekvent urinering. Detta beror på att den växande livmodern trycker på livmodern gör att du känner skakis hela tiden är. Gravida kvinnor måste ta itu med detta och göra extra resa till badrummet varje dag.
  6. Sug efter mat som du normalt inte skulle äta kan vara ett tecken på att du är gravid. Normalt kvinnor sång i rapporteringen sina cravings för salt och söt mat, särskilt under graviditet, medan andra rapporterar en inte så vanlig konstant sug efter kryddig eller stärkelserik mat.
  7. Ett annat tecken är en hög basal kroppstemperatur. Om din BTT hålls i hög temperatur intervall för arton dagar eller mer, har du en god chans att bli gravid.
  8. Och en av de mest talande tecken på att vara gravid är en fördröjning i din menstruationscykel. Om du går miste om din tid och har varit relativt sexuellt aktiva, skulle det vara klokt att ta ett kit graviditetstest som den mest tillförlitliga indikatorn på att du kan vara gravid.
  9. Endast ett urinprov eller blodprov som utövar ett positivt resultat kan ge dig fast indikation som innebär din graviditet. Problemet är att de inte kan vara så idiotsäkert som du hoppas att de skulle vara. Det är därför du alltid komma ihåg att besöka en läkare att utföra ytterligare tester för att bekräfta resultaten.

Hur ta reda på om du är gravid. När du är gravid kropp förändringar väntas.
Hur ta reda på om du är gravid. När du är gravid kropp förändringar väntas.

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla symptomen ovan kan faktiskt definitivt bekräfta en graviditet. När du har ett positivt graviditetstest, besöka en läkare för att få mer av de nödvändiga diagnostiska tester göras för att bekräfta din graviditet. Det är faktiskt det enda sättet att ta reda på om du verkligen är gravid.