E2h

Hur ta reda på vad tandvårdsförsäkringen täcker

Att få läkare och tandläkare försäkring stannar inte vid att bara betala premier. Du måste veta exakt vad du köper. Det värsta betala för tandvårdsförsäkringen har reda på att det finns alltför många begränsningar och du inte har täckning för vad du behöver.

Utbilda dig själv och lära sig vad som täcks i din tandvårdsförsäkringen plan. Här är vad du behöver göra.

Hur ta reda på vad tandvårdsförsäkringen täcker. Läs villkoren häftet.
Hur ta reda på vad tandvårdsförsäkringen täcker. Läs villkoren häftet.

  • Läs villkoren häftet. När du först registrera dig med en försäkringsgivare, kommer du att få ett häfte eller broschyr av villkoren i din täckning. Läs den noga. Göra saker inte häftet på kontoret lådan och glömma det. Var uppmärksam på undantag liksom ansvarsgränser. Detta innebär den största dollarn belopp som en tjänst omfattas per besök eller per år. Det bör också ange det maximala antalet gånger du kan få en viss tjänst på ett år, till exempel den årliga profylax eller tand behandlingar extraktion. Denna broschyr kommer att ange gränserna för din täckning, dollarn beloppet för din självrisk och eventuella undantag i politiken. Det är en lag till fullo avslöja ansvarsgränser så läs det finstilta.
  • Var uppmärksam på självrisk avgifter. Ta reda på hur mycket du måste betala varje gång du gör ett besök till tandläkaren. Tro inte att du alltid är 100 procent täckt. Se också till att avgiften är samma för alla familjemedlemmar som omfattas av planen.
  • Prata med mänskliga resurser personen. Du kan be Office administratören eller någon på mänskliga resurser om detaljerna i din tandvård täckning. Ha till hands ditt namn, anställd identifieringsnummer eller personnummer. Det kommer också att hjälpa om du åtminstone vet namnet på det företag som handhar din dental plan. Om personen inte vet svaret, kan hon ge dig numret på kontoret och namn på den person att ringa och fråga.
  • Prata med din tandläkare assistent. Den tandläkarens kommer att ha en kunskap om vad som täcks av din särskild plan. eftersom de behandlar olika företag, vet assistent i tandläkarens oftast vad som omfattas och uteslutna. Innan du får en tjänst görs kommer tandsköterska brukar kalla den dentala försäkringsgivaren att dubbelkolla din täckning.
  • Prata med försäkringsbolaget. Agenten eller mäklare hanterar ditt konto är en bra resurs att ta reda på din täckning. Om du vill veta mer specifika detaljer att agenten inte kan besvara, be om antalet försäkringsbolaget. Du kan alltid prata med företaget direkt. Det kan dock vara lättare att låta agenten eller mäklare samtal i din räkning.


Olika försäkringsbolag erbjuder olika planen typer

Olika försäkringsbolag erbjuder olika planen typer. Innan du registrerar, se till att du vet vad du får. När du omfattas, vet vilka tjänster som är tillgängliga för dig innan du får behandling. Kunskap är nyckeln till att få ut det mesta av din tandvårdsförsäkringen täckning, så var inte rädd att ställa frågor och få er politik förklarat för dig när det gäller att du kan förstå.