E2h

Hur tar man bort en flisa

Vi har alla haft en - de irriterande små bitar av trä eller metall som fastnar i våra händer och fötter. Ofta är de ganska smärtsamt också! Istället för att bara vänta på att flisa att göra sin väg ut ur din hand, här är några tips som hjälper dig ta bort en flisa lätt, snabbt, och själv.

Steg 1

Hur tar man bort en flisa. Tryck inte på det.
Hur tar man bort en flisa. Tryck inte på det.

Tryck inte på det. Det värsta du kan göra när du försöker ta bort en flisa är att sätta press på den. Oftare än inte, kommer du bara trycka på stickorna ytterligare under huden, vilket gör det svårare att ta bort. Var inte den modiga, naiva som tror att han bara kan "pressa" ut det med sina bara händer heller. Detta kommer troligen bara bryta splittras i mindre bitar, vilket gör dig ännu mer sorg.

Steg 2

Prova bakpulver. Ett bra sätt att ta bort en flisa är bakpulver metoden. Enligt denna metod, skapar du en pasta av bakpulver, använda ¼ tesked bakpulver och tillräckligt med vatten till pastan. Applicera sedan pastan till det område där stickorna är, och täcka den helt med ett bandage. Lämna den natten, och på morgonen, ska splittras vara sticker ut i huden och du bör kunna enkelt ta bort det. (Denna metod fungerar bäst när du tar bort små eller nästan osynliga splitter.)

Steg 3

Få lite tejp. Om stickorna är lite större och du bara inte kan stå ut med det längre, kan du ha viss framgång att ta bort stickorna med lite tejp. Hitta den stickiest band du har. Det kan vara tejp, maskeringstejp, tejp eller vad som helst. RIP off en liten bit av den och placera den klibbiga-sidan nedåt ovanpå av stickorna. Återigen, var försiktig så att inte för mycket tryck när du gör detta. När bandet har helt anslutit sig till stickorna platsen, riva bort det snabbt i motsatt riktning att stickorna gick in. Om du är lycklig, ska splittras komma ut fästat vid bandet, även om det kan ta några försök för detta splittra borttagning metod att arbeta.

Steg 4

Steg 1. Prova bakpulver.
Steg 1. Prova bakpulver.

Använd pincett. En vanlig metod för att avlägsna en flisa är att använda en pincett. Ta del av den vinkel som splitter gick in i huden. Sedan greppa pincett på någon del av stickorna som du kan och dra det försiktigt bakåt så att stickorna tar samma väg ut som det tog i. Ett förstoringsglas kan vara till hjälp om du försöker ta bort en mindre splitterskydd.

Steg 5

En nål kommer att fungera också. De av oss som är lite äldre har förmodligen inte så förtjust minnen av våra mödrar bort flisor med en nål eller nål. Hemsk, smärtsamt och lite ålderdomliga, fungerar denna metod fortfarande idag. Helt enkelt ta en vass nål och försök att öppna upp huden runt området där stickorna gick i. När du har möjlighet att avslöja nog av stickorna, försöka ta bort det med en pincett eller fingrarna.