E2h

Hur tips för att förhindra Poison Ivy

Poison Ivy är en växt som kan orsaka klåda och blåsor över hela kroppen om du kommer i kontakt med växten. Den innehåller några olja som är ansvarig för blåsor och andra biverkningar. Du kanske inte ens vet att du har kommit i kontakt med en Poison Ivy anläggning tills du börjar klåda, repor, och med röda blåsor på den del av kroppen där den kom i kontakt med. Om du gjorde kom i kontakt med Poison Ivy, bör du känna till dos och inte göra för att behandla dina blåsor.

Här är några tips och förebyggande för Poison Ivy:

Hur tips för att förhindra poison ivy. Vara mer försiktig om din omgivning.
Hur tips för att förhindra poison ivy. Vara mer försiktig om din omgivning.

  1. Vara mer försiktig om din omgivning. När du har sett en växt med blad i grupper om tre, bör du undvika det. Det kanske inte vara en Poison Ivy, men du vill inte ta en chans i fall att det är en Poison Ivy anläggning. Som de alltid säger, "är bättre att förebygga än att bota." Det är bättre att undvika att röra växter som du inte är bekant med så att du kan undvika att komma i kontakt med en Poison Ivy.
  2. Om du ska till en resa, där det kommer att finnas en hel del växter, såsom vandring i skogen, vara beredd. Bära långa ärmar skjorta och långa byxor. Också bära stängda skor. Även om det är svårt att undvika att komma i kontakt med växter vid aktiviteter som vandring i skogen, är det bättre att följa förebyggande åtgärder så att det blir mindre chans för olyckor.
  3. Det finns tillgängliga krämer som hjälper till att förhindra irritationer och blåsor som orsakas av Poison Ivy. Om du planerar att göra en aktivitet som kommer att få dig utsatt för vilda växter, kommer det att vara bäst att använda lotion som en förebyggande åtgärd.
  4. Efter din vandring, omedelbart tvätta dina kläder så att om ni någonsin kom i kontakt med Poison Ivy, kommer den skadliga oljan tas bort omedelbart. Det finns en stor chans att smittas av olja från de kläder som du bar som kom i kontakt med växten. Om du inte har tillräckligt med material för att tvätta dina kläder eftersom du är i skogen kan du exponera dina kläder och andra saker som dina skor för direkt solljus. Värmen kan avdunsta skadliga olja som härrör från giftek.
  5. För ytterligare förebyggande åtgärder omedelbart ta ett bad efter att ha gått på en vandring eller efter att ha gjort en aktivitet där det finns en chans att komma i kontakt med växter. Oljan från Poison Ivy orsakar blåsor sägs gälla efter några minuter. Om du tvättar det omedelbart efter att ha kommit i kontakt med växten, är din chans att få blåsor minimal.

Undvika denna anläggning är det bästa som du kan göra för att förhindra blåsor, men om du har kontrakterat blåsor och det blev värre, är det bättre att gå till sjukhuset och har själv kontrolleras av en läkare.