E2h

Hur trösta ett sjukhus barn

Barn är känsliga för infektioner och sjukdom

Barn är känsliga för infektioner och sjukdom. När detta händer, föräldrar tar normalt sina barn till de bästa sjukhusen de har råd. Emellertid kan sjukhusvistelse anses vara en stressande händelse för barn. Detta beror på att barn kan känna nervös av den nya miljön de befinner sig i. Detta, plus oro för att vara sjuk, kan göra ditt barn illa till mods. När ditt barn börjar visa tecken på att vara orolig, vidta åtgärder för att trösta honom.

Hur trösta ett sjukhus barn. Samarbeta med vårdteam.
Hur trösta ett sjukhus barn. Samarbeta med vårdteam.

Här är några av de tips som du kan använda när du vill trösta ett sjukhus barn:

  • Alltid vara runt. Garantera ditt barn i din närvaro är en sak som kan trösta honom och få honom att känna sig mer hemma. Det finns fall där du kan ha att lämna hans sida, men gör det en punkt att komma tillbaka när du säger så. Försäkra honom att du är alltid runt kommer att göra honom att känna sig mer bekväm.
  • Samarbeta med vårdteam. Du kanske inte kan diagnostisera och ordinera läkemedel för att ditt barn, men du kan alltid vara aktiv i behandlingsprocessen. Hjälp sjukhuspersonalen att förklara för ditt barn sin behandling och dess betydelse. Ditt barn kanske inte förstår det mycket väl, men det kommer att bli ett bra sätt att lindra sin ångest.
  • Bryt inte barnets rutin. Vissa barn har vissa rutiner som de är vana att göra hemma. De kan vara vana vid att titta på tv vid en viss tidpunkt eller borsta tänderna efter varje måltid. Dessa rutiner måste fortsätta på sjukhuset, så länge det inte strider mot någon tidsplan eller medicinering.
  • Införa förfaranden som kan skada. Ofta föräldrarna masken information om vilken typ smärta som ett barn kan känna av ett visst förfarande. Även om motivet kan vara rätt, är det inte tillrådligt att vilseleda ett barn. Om förfarandet kan skada barnet, aldrig säga: "Det skadar inte alls". Lägg den i ett barns perspektiv och säga "Det kommer att göra ont som en myra bita" eller "Det kan sticka lite". På så sätt kommer barnet vet vad som väntar. Denna praxis kommer att bidra till att få hans förtroende.
  • Låt barnet att verbalisera sin oro. Detta gäller ett barn som kan prata. Låt ditt barn ställa frågor och uppmuntra honom att ange hur han känner. Under de första fall kan han inte svara öppet. Tappa inte hoppet och i tid, kommer ditt barn lära sig att lita på och kommunicera mer öppet.
  • Införliva spela. Långsamt införa behandlingar och bedömningar genom lek. Ett sätt att göra detta är genom att låta ditt barn att röra utrustning som sjukhuspersonalen kommer att använda på honom. Till exempel, om förfarandet samtal att kontrollera ditt barns andning, låta honom leka med stetoskop. Detta kommer att låta honom se att instrumentet inte kommer att skada honom.

På sjukhus kan inte vara en rolig upplevelse

På sjukhus kan inte vara en rolig upplevelse. Däremot har det inte vara en traumatisk ett heller. Håll dessa tips i åtanke, att trösta en sjukhus barn framgångsrikt.