E2h

Hur undviker hypoglykemi

Hypoglykemi är när kroppen är oförmögen att hantera stora mängder socker. För att expandera ytterligare, när hypoglykemi uppstår beror det på att kroppen tar emot en överbelastning av socker, koffein, tobak och stress.

Kolhydrater - och det inkluderar frukter

Hur undviker hypoglykemi. Kolla in en krom tillägg.
Hur undviker hypoglykemi. Kolla in en krom tillägg.

Kolhydrater - och det inkluderar frukt, grönsaker och spannmål - när de bryts ner bryts ned till enkla sockerarter genom processen för matsmältningen. Sen när sockret kommer in vårt blodomlopp, blir det glukos och sedan vårt socker i vår kropp börjar stiga. För att motverka detta, utsöndrar bukspottkörteln ett hormon som kallas insulin som går in i blodet, som sedan hjälper till att föra glukos ned till en sundare nivå.

Forskning har visat att de som har diabetes är mer benägna att få hypoglykemi. Andra situationer som kan sätta på hypoglykemi är: tumörer, hepatit, för mycket alkohol och vissa läkemedel såsom kinin.

Några av de symtom som är förknippade med hypoglykemi är: hunger, trötthet, svaghet, ångest, yrsel och skakningar. Hypoglykemi symtom kan också inträffa när du sover. Om det händer när du sover, kommer du att ha mardrömmar och vara ganska orolig.

Kolhydrater - och det inkluderar frukter.
Kolhydrater - och det inkluderar frukter.

Hypoglykemi kan vara en utmaning och en angelägenhet för alla går igenom det, men det finns saker du kan göra för att undvika denna sjukdom. Följande steg är enkla att genomföra och om de följs på ett disciplinerat sätt, kan hjälpa dig att stabilisera och styra din hypoglykemi.

  1. Börja varje dag med en frukost som innehåller grönsaker, frukt och fiberrik spannmål såsom havregryn.
  2. När du äter dina måltider, gör dem små och hög halt av protein, fibrer och kolhydrater.
  3. Se till att äta något väsentligt innan du dricker alkoholhaltiga drycker. Detta måste göras eftersom alkohol orsakar blodsocker att gå högt och sedan lika plötsligt, kommer att sjunka.
  4. När du väljer snacks, speciellt innan sängen, göra dem högt fiber och låg sockerhalt, såsom Graham kex och mjölk.
  5. Undvik att äta stora mängder av hög socker livsmedel, som kommer att göra ditt blodsocker spik sedan sjunka. När blodsockret faller efter en "sugar high", det tenderar att sjunka dramatiskt lågt.
  6. Och om du vill behålla en hälsosam blodsockernivå, aldrig ta för mycket insulin om du är diabetiker. Se till att kontrollera urin eller blod för socker före injektionen och inte snåla på kalorier när du har ta ditt insulin.
  7. Se till att du aldrig äter sockerhaltiga livsmedel på fastande mage. Om du gör detta, kommer ditt blodsocker att stiga och ge ett meddelande till din kropp att utsöndra för mycket insulin.
  8. Kolla in en krom tillägg. Krom behövs för att producera insulin. När din krom är låg, kan blodsockerkontrollen vara låg. Kontrollera med din läkare för att se om Chromium kan vara till hjälp för dig.

Livsmedel som är säkra och som hjälper till med hypoglykemi är sådana livsmedel som: fullkorn bröd och engelska muffins, 1% fett mjölk, citrusfrukter, mörkgrön eller gul grönsaker, koffeinfritt kaffe, kokt magert kött, fågel eller fisk och fysisk eller smältost .