E2h

Hur vet jag om du är beroende av kaffe

En av de dagliga stöttepelarna för människan skulle förmodligen vara kaffe

En av de dagliga stöttepelarna för människan skulle förmodligen vara kaffe, oavsett vilken världsdel han är bosatt i och den kultur han är van vid. Huruvida ett företags djur arbetar runt stadens affärsdistrikt, eller en högskolestudent förbereder sig för tentor och efterbehandling papper, eller helt enkelt en homebody som dödar tid att titta på tv och surfa på nätet, serverar kaffe för att vara en partner i nästan alla. Det skär över regioner, kulturer och platser. Det kan sägas att människor från olika samhällsskikt har en gemensam erfarenhet, effekter av för mycket kaffe. Andra kan sugarcoat det genom att säga, "Jag tar inte kaffe alls, bara te". Tja, ledsen att göra dig besviken, men även te bär koffein, vilket ger dig samma böjelse andra får ut av kaffe. Nedanför är en lista på hur du skulle känna om du redan är beroende av kaffe.

  1. Intaget. Första steget för att avgöra om du är beroende av kaffe är genom att titta på hur mycket kaffe du tar varje dag. Med 2 koppar kaffe varje dag skulle vara bra. Men tar det för mycket, för mycket innebär att man tar det mer än 2 koppar om dagen, kan orsaka beroende och därmed skador på kroppen. Så om du tar 2 koppar högst en dag, kanske du inte vara beroende av det alls.
  2. Trötthet. Trötthet är ett tecken på att du är beroende av kaffe. För mycket koffein i vårt system kan orsaka trötthet.
  3. De sjukdomar. Tar för mycket kaffe kan orsaka en rad sjukdomar och tillstånd såsom insomni, magsår, hjärtproblem och diabetes. Det du upplever någon av dessa, med tanke på att du tar kaffe mer än 2 koppar om dagen, kan man säga att du är beroende av kaffe.
  4. Utmattning och migrän. Konsumtion och migrän finns tecken på att en person som är beroende av kaffe. Observera dig själv om du upplever utmattning och frekvent migrän. Detta händer eftersom koffein torkar en person. Dessutom ger det våra binjurar överstimulering som också kan orsaka utmattning och migrän. Följaktligen kan en person som känner någon form av krasch i sin energi. Denna incident är också en effekt av för mycket koffein. De flesta kaffedrickare se detta som en signal för att ta en kopp. Men detta är fel, gör det bara förvärrar de negativa effekter som du redan lider.
  5. Andra steg. Det finns andra åtgärder som en person kan vidta för att avgöra om du är beroende av kaffe. Ett är genom att observera om du upplever halsbränna, huvudvärk och även humörsvängningar. Dessa kan ange ditt beroende till kaffet. Dessutom, se om du har svårt att koncentrera vad du gör utan en kaffe på din sida. Gör en liknande iakttagelse i din hand. Darrande händer, som du inte känner innan, är ett tecken på att du har missbruket.

Kaffe i sig är inte dåligt

Hur vet jag om du är beroende av kaffe. Utmattning och migrän.
Hur vet jag om du är beroende av kaffe. Utmattning och migrän.

Kaffe i sig är inte dåligt. Vad är inte bra är när du redan är på platsen för missbruk. Oavsett om du tar världens dyraste kaffe som Kona kaffe, eller har du det gjort som cappuccino eller klätt den i en italiensk sätt eller helt enkelt ha den i café för en turkisk kaffe, den nedersta raden är, allt det innehåller koffein. Det bär skada vår kropp, det gör oss svagare och orsakar en rad sjukdomar. Ingen föreslår att du slutar att ta kaffe, men vad som efterfrågas är att ta det måttligt. Nu hålla avstånd från dessa bönor slipmaskiner, kaffebryggare och espressomaskiner.