E2h

Hur vet jag om du är en HAMSTRARE

Tillväxten av professionell organisering som ett jobb kategori och spridningen av TV-dokusåpor hantera röran och röran omkörning människors hem har fört sjukdom tvångsmässigt hamstring i strålkastarljuset. Men hur vet du om du är en hoarder eller helt enkelt någon rörigt och saknar god hushållning färdigheter?

Hur vet jag om du är en HAMSTRARE.
Hur vet jag om du är en HAMSTRARE.

Sjukvårdspersonal definierar hamstring som överdriven ansamling av röran, kombinerat med oförmåga att kasta bort något. Handlingen att upplagring är ofta en liten del av en obsessiv-kompulsiv personlighetsstörning. Så småningom besatthet att hålla förvärva saker, samla saker och vägrar att del med något påverkar hur en person tänker och beter sig. Äktenskap och personliga relationer genomgår en enorm stress när den ena parten är en hoarder, förutom den ekonomiska påfrestningen av att fortsätta att köpa och lagra onödiga objekt.

Symtom på hamstring inkluderar lever i ett hem där varje rum är belamrat golv till tak med föremål från kläder och mat till tidningar, tidskrifter och skräppost. Hoarders kan flytta högar av saker från ett rum till ett annat, men de vägrar att sortera igenom sina tillhörigheter för att bli av med allt, oftast blir väldigt upprörd eller rädd om uppmanas att göra det.

Hoarders kommer att fortsätta att förvärva eller köpa ytterligare poster trots att de inte behöver en annan av något de redan har eller inte har råd att spendera pengar på ett slösaktigt sätt. Hoarders tenderar att vara individer som har svårt att fatta beslut, är mest sannolikt att förhala att vidta några åtgärder, stora eller små, och de tenderar att vara perfektionister som kritisera eller kritiserar sig själva för sin brist på organisation, men känner sig maktlös att göra något för att förbättra situationen.

Hur vet jag om du är en HAMSTRARE.
Hur vet jag om du är en HAMSTRARE.

En individ som horder ofta försvarar sitt beslut att hålla allt på grund av extrema känslomässiga bilagor till vissa poster utöver vad som är känslomässigt rimligt. Hoarders känner oftast att deras säkerhet är beroende av att hålla alla deras skräp och även samla ihop mer. Vissa hoarders kommer att förlänga detta onormalt beteende att samla djur, fortsätter att rädda hundar och katter utanför deras sätt att ta hand om dem, och sedan leva tillsammans i misär med begränsad social interaktion med andra.

Hamstring är oftast en livslång mönster som börjar som en tonåring och når kritiska nivåer under medelåldern. Om en persons hälsa eller säkerhet är i fara på grund av att samla och hålla röran, är det viktigt att tala med en psykisk sjukvårdspersonal att se hur rådgivning kan hjälpa hoarder hantera sina känslor och bättre förstå hur hamstring negativt påverkar hans liv och relationer .

Många anhöriga hamstrare vidta åtgärder genom att kontakta lokala myndigheter såsom byggande och säkerhet, djurs reglering eller brandkåren att vidta åtgärder när ett hem bokstavligen blir en hälsofara eller brand fälla på grund av en persons hamstring verksamhet.