E2h

Hur vet jag om du är gravid eller klimakteriet

För medelålders kvinnor

För medelålders kvinnor, är det svårt att avgöra om de är gravida eller redan upplever klimakteriet. Det beror på när det kommer till symptom och tecken, det finns många likheter mellan graviditet och klimakterium. Några kvinnor i deras tidiga trettiotalet kunde redan visar tecken på detta, och därför skulle kvinnor ibland har fel klimakteriet som graviditet eller vice versa. Här är några sätt att klassificera sina meningsskiljaktigheter.

Känna till symtom på graviditet. Först måste du analysera symtom på graviditet. På så sätt kan du vara säker på om du verkligen är gravid eller om du redan har börjat gå igenom din klimakteriebesvär skede. Vanliga manifestationer av graviditeten är följande: viktökning, sår bröst, huvudvärk, ovanliga sug efter mat, yrsel, fördröjning av menstruation, ömma bröst, kräkningar, ryggsmärtor, trötthet och konstant urinering. Vissa kan också uppleva känslomässiga ostadighet.

Hur vet jag om du är gravid eller klimakteriet. Känna till symtom på graviditet.
Hur vet jag om du är gravid eller klimakteriet. Känna till symtom på graviditet.

Vet tecken på klimakteriet. Vad är några kontrollampa tecken på klimakteriet? Oregelbundna menstruationsblödningar är något att se upp för. Men kvinnor som verkligen upplever en inkonsekvens i sina månatliga perioder behöver för att få ytterligare utvärdering för att bekräfta deras fall. Bevis på att ha klimakteriet som skiljer sig från graviditet är följande: inkontinens, värmevallningar, hjärtklappning, uppblåsthet, förändringar i ens lukt, förändringar i färgen på sina naglar, sömnproblem, depression, förlust av libido, nattliga svettningar, migrän, brännande tunga, vaginala problem, håravfall, ledvärk, och humörsvängningar. Osteoporos kan vara ett tidigt tecken på klimakteriet också.

Ta ett graviditetstest. För att radera alla tvivel

Ta ett graviditetstest. För att radera alla tvivel, kan du köpa ett kit graviditetstest för att få snabba resultat och ta reda på om du är gravid eller inte. Graviditetstest kit kan köpas lätt från apotek. Vet dock att graviditet kit är inte 100% korrekt hela tiden, så du bör ändå ta tid att rådgöra med din läkare (se nästa steg).

Gå till läkaren. Rådgöra med din läkare om dessa tecken rekommenderas om graviditetstest är negativt. En OB-gynekolog kan ge dig korrekta resultat och kommer att råda dig om rätt rutiner du måste gå igenom. Att veta din exakta tillstånd, särskilt om du är gravid gör det lättare för dig att svara mot ditt tillstånd, och ta reda på tidigt är en fördel att ta rätt försiktighetsåtgärder. När allt ser en läkare är en god praxis för kvinnor oavsett tillstånd är.

För medelålders kvinnor. Vet tecken på klimakteriet.
För medelålders kvinnor. Vet tecken på klimakteriet.

Vet andra aspekter att beakta. Annan sak som måste beaktas är att du kan uppleva både graviditet och klimakteriebesvär samtidigt. Inte ignorera denna möjlighet. Återigen är din bästa insats för att rådgöra med din läkare.


Med tanke på alla dessa tecken på klimakteriet och graviditet

Med tanke på alla dessa tecken på klimakteriet och graviditet, ska du inte ta det för givet, utan snarare agera för det. Att vara gravid är en gåva från Gud, medan den klimakteriet skede är en påminnelse om att du bör ta extra hand om dig själv som du når denna främsta ålder. Nå dina fyrtioårsåldern betyder inte att tiden har stannat, utan du kan njuta mer av livet som du har en hälsosam och aktiv livsstil. Kom ihåg att nyckeln här att vara uppmärksam med de förändringar som din kropp genomgår, och att rymma dem ordentligt. Lycka till!